Blogg

Derby

Derby i fotboll ger alltid den där lilla extra känslan när det är match.
Det snackas lite extra inför matcherna. Stämningen blir lite extra bland både spelare och de som planerar gå på matchen. Det brukar locka till sig lite mer folk på dessa matcherna.
Det är en god stämning både på och utanför plan. Det har väl inte riktigt varit så förr om åren.
Då kunde det hända saker, både på och utanför fotbollsplan.

Den gångna helgen har det varit några sådana på lite olika nivåer.
Skivarp mötte Janstorp i ett hett derby i div 6. Snacket var igång innan matchen både här o där. Lite i tidningarna, men även på hemsidorna. 350 personer såg derbyt som slutade 1-1.
I div 5 möttes IFK Simrishamn – Skillinge IF. Ett på förhand hett derby. Har tyvärr ingen koll på antalet åskådare, men dessa matcherna brukar locka en hel del folk. Matchen vanns klart av Skillinge med 3-0.
Vi (Sjöbo IF) var inblandade i ett derby i div 4 då vi mötte Ystads IF FF på hemmaplan. Det blev en match som hade hög intensitet, men fokus på att spela fotboll från båda lagen. Publik kom fram efter matchen och menade att det var en rolig match att titta på. Ca 400 var på plats.
Det var ändå det skånska derbyt mellan Malmö FF och Trelleborgs FF som tilldrog sig det största intresset.
Över 20 000 hade sökt sig till Malmös nya stadion för att se det heta derbyt. Båda lagen var obesegrade efter 3 omgångar och båda är fortfarande obesegrade. 1-1 slutade matchen.

Det kommer fler ”heta” derby. Både på högre nivå som på lägre nivå.
Det spelar ingen roll på vilken nivå de utspelar sig på. Stämningen och engagemanget är lika stort oavsett vilket.
Skillnaden ligger väl på publikantalet. Kul är det i alla fall.