Blogg

Träning

Nu börjar det likna något. Grusträningarna har vi förträngt sedan länge. Nu är vi på det underlag som fotboll ska spelas på. GRÄS. Värmen kommer smygande och gör att massor av kläder kan stuvas undan. Så även för min del, även om jag försiktigt plockar av ett plagg i taget. Jag har sagt att jag antagligen är Europas mest frusne tränare. Tror nog att en del som sett mig klä om inför en vinterträning kan bekräfta detta. Jag tar på mig det ena plagget efter det andra. Michelin-gubben ligger i lä. Jag har de senaste åren även bytt ut fotbollskorna på vinterträningen. Numera står jag med fodrade stövlar. Jodå, det går att kicka till bollen med dom, om än lite klumpigt.
Men när man står där i blåst och djäkelskap, så har man ändå våren i sikte. Och nu är den här.
Igår på träningen var det en härlig vårkväll. Vindstilla, 16 grader och massor av spelare på planen.
Vi är lite trångbodda i Sjöbo IF. Så bl.a. på torsdagsträningen delar vi plan med J- o U-lag under vår 1:a timma av träningen. Vi var 22 man och på andra planhalvan fanns det också 22 spelare. Totalt 44 spelare. Det är en fröjd att se så många vara igång samtidigt.
Det märks såklart på spelarna också att det är roligare att träna när förhållandena är som de var igår.
Stämningen är på topp och kommentarerna haglar. Ett snyggt mål, målgester avlöser varandra, målisarna briljerar med ”tv-räddningar”, gliringar när någon ”slår hål i luften”. Jodå, stämningen är som sagt på topp.
Det är kul med fotboll…