Blogg

Välkommen till fotbollsbloggen

Här kommer allt från den lokala till den internationella fotbollen ventileras.
Vi börjar idag.

Det är en månad kvar till fotbollssäsongen sätter igång.
Det är full rulle på förberedelserna inför den kommande säsongen. Träningar genomförs och matcher spelas. Allt för att lagen ska vara så väl förberedda som möjligt inför det som stunda skall.
Den tiden då förberedelserna pågår så kan man undra. Vad är vi för några egentligen?
Vi traskar ut i början av januari månad. Det är kallt, det blåser en del, kanske snöar lite och grusplanen kan vara stenhård (det är väl ett känt faktum att vi ännu inte har någon konstgräsplan i sydost?). Men där är vi. Inget kan stoppa oss. Vi ska spela fotboll… Men, så står det en tränare och säger att vi ska springa i princip hela passet??? Kul!
Men, vi kommer till nästa träning och nästa och nästa… Vädret börjar så smått gå över till lite regn, lite mer blåst, fortfarande kallt. Det som förändras mest är väl planen vid vissa träningspass. Det kan vara rena dyngan. Vått, slaskigt, lerigt. Suck. Men tränaren har inte ändrat sig så mycket. Vi springer och sedan springer vi lite till. Oj, där dök bollen upp. Vad kul. Synd att den inte rullar i dyngan bara. Ibland blåser det så att målen blåser av planen. Konerna hamnar hos grannklubben och bollarna, eh… var blev bollarna av?
Men vi kommer på nästa träning också.

Nu är det en månad kvar till premiären. Snart drar en del gäng iväg på träningsläger för att slipa till det sista inför starten. Det börjar bli lite varmare. Förhoppningarna ökar om gräspremiären. Vi är där snart. Vi längtar. Men var står vi i förhållande till de andra lagen i serien? Visst, vi har spelat träningsmatcher, men här testas det med både spelsystem och spelare i olika positioner. Vissa kan känna en viss oro, andra är säkra på sin sak.
Det man kan vara säker på är att ingen kan vara säker på hur det kommer att sluta. Vem vinner sin serie? Vilka åker ur? Vilka blir flippar? Vilka blir floppar?
Spännande och ovisst precis som det ska vara.

    I veckan har vi sett fantastisk fotboll på tv. Champions League håller sitt grepp som kanske världens bästa fotbollsturnering. Jag anser nog det. Det slår ut både EM och VM.
    Vi får se många av världens bästa fotbollsspelare i olika klubblag. Och vilken fotboll det presteras. Jag är Liverpoolare. Så självklart är jag nöjd med ”mitt” lags insats i veckan.
    Är det något lag som kommer att slå ut ett engelskt lag ur turneringen? Barcelona känns nästan som det enda hotet mot att det åter är ett engelskt lag som vinner.
    Lottning den 20 mars.