Blogg

De som har allt att spela för

Sitter på tåget på väg österut för en avslutande match mot Skivarp. Betydelselös för KIF (även om man har lite upprättelse att kräva efter kollapsen mot Hammenhög) men desto viktigare för hemmalaget som måste segra för att behålla hoppet om att undvika direkt nedflyttning till division 6. De ska få sig en rejäl match, men jag tror ändå inte att de klarar sig vid seger för Blentarp möter Öja på hemmaplan, ett Öja som nog har tankarna på återkval redan. BBK är i god form och missar inte den här chansen, och dessutom räcker oavgjort så det är nog tack och hej för Skivarp.

De andra serierna då?

Hos damerna återstår egentligen bara ett frågetecken – eller två om man vill vara VÄLDIGT snäll. För visst kan Skurup inte besegra seriesegraren Borgeby? Dessutom måste man göra det med en herrans massa mål, säg åtta, och hoppas att Karlskrona tabbar sig mot nästjumbon Nättraby. Det lär ju inte hända, men händer det så är det tidernas stora comeback. Och det är ingen dum morot…

  Svenstorps damer har redan grejat kval men har också möjligheten att ta en direktplats till division 3. Då krävs det seger mot ettan Lilla Torg medan tvåan Team Sandby inte vinner mot Holma/Kroksbäck. Det lär inte heller ske, så vi kan nog börja titta mot kval nästa helg.

  För Tomelillagrabbarna behövs en poäng för att nå säker mark och slippa kvala. Motståndet är tufft, IFK Trelleborg borta. Höganäs har visserligen en pinne mer men har ettan Eslöv i sista. Varning dock för att EBK går in halvhjärtat nu när man redan vunnit serien. Jag tror visserligen att TIF tar den där poängen, men det tror jag också att Höganäs gör.

  I fyran måste IFK Simrishamn nog vinna sista för att klippa kvalplatsen och det tror jag att man gör, bra flyt i det laget nu. Sen tror jag också att Lunnarp och Rydsgård klarar sig undan återkval även om man möter lag i samma sits.

  I sexan borde Esperöd ta fjärdeplatsen, sen får vi se om det räcker till kval. Värre dock om vem ska rätt ut och vem som ska kvala. Sövestad ligger på nedflyttningsplats men lär ta Gröstorp hemma. Då måste Sövde och Lövestad plocka poäng. Tror Sövde kryssar mot Kivik och Lövestad förlorar mot Brösarp, så LIF åker direkt ut och Sövestad återkvalar. Men vi får se.

  Låt helgen börja!

  Sören
  soren_kidd(a)hotmail.com