Blogg

Fem getingar till Esperöd - men vad händer i Lövestad?

Var på Björkavallen igår för reservlagsmatch mot hemmalaget Esperöd och som alltid var det ett nöje att komma dit. Vi har ju snackat idrottsplatser på sistone (min lista kommer snart, jag lovar) och jag måste säga att jag alltid varit väldigt förtjust i Björkavallen. Jag gillar omgivningarna med ån som rinner precis utanför (och som jag har matat med MÅNGA feltjongade bollar genom åren) ner till de små detaljerna, som att nätmaskorna är färgade i rött och vitt. Och en liten detalj som att man alltid bjuder bortalaget på kaffe, det är stil alltså.

Matchen då? Nja. ESK vann rättvist med 7-4. Klassiskt B-lagsresultat. ESK gjorde för övrigt två mål från distans ribba in, irriterande snygga även om det var lite KIF-touch på Jesper Tykessons projektil. Hans lagkamrater försökte lite skämtsamt ändra domarens anteckning till självmål men Tykesson fick målet och myste resten av matchen.

Verkar vara en skön stämning i Esperöd, det var bra med åskådare trots att det var bland det sämsta trakten kan erbjuda när det gäller seniorfotboll, och på läktaren satt några slagna hjältar från gillet kvällen innan och avnjöt en klassisk italiensk fettplatta, till förtret för alla oss i matchkläder som kände lukten av nygräddad pizza.

Vågar vi gissa att det blir lite gille om ESK också vinner hemma mot Lilla Beddinge till helgen och säkrar avancemanget till division 6?

Ska jag vara lite petig så kanske man borde göra något åt getingarna som verkar ha invaderat Björkavallen. Men vad? Räknade till inte mindre än åtta små stickande satar samtidigt i omklädningsrummet inför match. Kan också bero på att vi var väldigt söta?

***

Från helgens matcher i övrigt noterar vi bland annat:

…att det är tack och hej till Sankt Olof/Kivik. Damlaget i division 3 gjorde en kanonsäsong i fjor men har inte alls fått det att stämma i år och med endast två poäng på 14 matcher blir man först i sydöst med att åka ur sin serie. Inte direkt en titel man vill ha. Inom kort kommer man dock få sällskap av fler lag, såsom Gärsnäs i samma serie och Öjas herrar.

…att det är något fel i Lövestad. Man avslutade vårsäsongen med en snygg vinst mot Liga 06 och inledde hösten lovande med oavgjort mot Hammenhög, men sen dess har allt gått åt den berömda pipsvängen. 0 poäng och 1-20 i målskillnad på de tre senaste vittnar om att allt inte står rätt till, och jag undrar också hur det egentligen är med harmonin i laget? Disciplinen är också sådär, fyra röda kort på de fem senaste matcherna är långt ifrån acceptabelt. Det positiva är dock att serien är så pass jämn att inget är kört än – det är trots allt bara två poäng upp till kvalplats och fem till säker mark – men känslan är onekligen inte bra. På onsdag väntar Åhus borta och vid förlust där kan man nog som bäst rädda sig kvar via kvalspel.
Matchen mot Spjutstorp hemma i sista omgången kan bli en rejäl nagelbitare!

…att Österlens herrar visade härlig moral och tog en snygg skalp när man avgjorde på övertid mot Prespa Birlik. Hade det varit innan sommaren hade jag nog inte varit särskilt förvånad, men efter en tung höst var detta onekligen välbehövligt och en ny sten till fundamentet för nästa säsongs bygge.

…att Adam Jönsson i Sövestad får priset som veckans spelare. Visst kan man också argumentera för Ida Nilsson och hennes fyra fullträffar mot Gislöv, men Adams hattrick mot Gröstorp var extremt viktigt för Sövestads fortsatta hopp om nytt division 6-kontrakt.

Sören
soren_kidd[a]hotmail.com