Blogg

Han borde bli ny ÖFF-tränare

Nåddes nyligen av nyheten att Mladen Blagojevic lämnar Österlen FF efter säsongen. Den första tanken var att det inte var särskilt överraskande. Känns som det är rätt läge att söka sig vidare nu, först hålla kvar ÖFF i tvåan och sen up, up and away. För upp ska han – Mladen är alldeles för bra för att stanna kvar här nere.

Nästa känsla var att det är lite tråkigt ändå. Mladen är en skön profil både vid planen och i samtalen. Han är klartänkt med analyserna direkt efteråt och har ofta en käck kommentar redo. Sånt älskar både vi skribenter och ni läsare. Och sen är han en förbaskat bra tränare också, det märkte vi både i BW 90 och nu i Österlen.

Så vad händer efter säsongen i Österlen?

  Det blir ju onekligen svårt att ersätta Mladen, det står klart. Det är inte många tränare i sydöst som har den kompetensen och sen gäller det ju också att den nye passar in i Österlens tänk. ÖFF har den stora nackdelen att man ligger lite ”off” geografiskt så det kan påverka eventuella kandidater, liksom det är svårare att rekrytera spelare när risken finns att man hamnar i den östra tvåan.

  ”Yadda yadda, mycket snack nu Sören, kom med ett förslag då” tänker ni säkert och visst, här kommer det:

  Jimmie Andersson.

  Klockrent.

  Varför, undrar ni?
  Jo, många anledningar.

  – Han är redan i föreningen som assisterande tränare.
  Visserligen bara sedan i somras, men ändå. Han kan spelarna, vet vad dom går för och hur de ska användas. Det blir en naturlig överlämning och samtidigt en – nästan – ny röst.

  – Han kan föreningen. 
  Jimmie har varit i klubben tidigare som både spelare och ledare. Han vet hur den fungerar.

  – Han är en skicklig tränare.
  Egentligen det tyngsta argumentet av dem alla. Okej att det slutade med skilsmässa från Lunnarp i somras, men det ska inte ligga enbart på tränaren. Innan dess hade han tagit Lunnarp upp i fyran ett år när ingen hade LBK som favoriter. Det är starkt. Dessutom är han utbildad inom yrket också.

  – Han bor i området…
  Läs motiveringen ovan.

  – …och har samtidigt ett stort kontaktnät.
  Ja, det utgår jag ifrån om man både har varit delaktig i TFF och MFF. Han har säkert bra koll på talangerna i väst och det borde vara utvecklande att lira division 2-fotboll inför nästa steg uppåt. Som Tånnander i fjor. Vi får vara brutalt ärliga och erkänna att det inte precis kryllar av division 2-färdiga spelare i vårt hörn av landet. Det skulle vara Fredrik Ahl, men han är 31 fyllda. Talanger då? Hugo Bjurnemark kommer att vara vass i framtiden. Carl Persson och Lucas Olsson i IFK Simrishamn är också lovande. Nevelin? Kanske. Oavsett så kommer nästa tränare att få göra ett idogt spaningsjobb för att förstärka truppen, och Andersson har verktygen.

  ***

  Nu är jag visserligen inte insatt i om Jimmie ens är intresserad av jobbet, eller om han är på radarn i Österlen. Men jag kan tycka det vore en klockren matchning från bägge parter.

  ***

  Har jag missat någon totalt eller är ni med i lag Jimmie?

  Sören
  soren_kidd(a)hotmail.com