Blogg

Helgens heta - och ett hjärnsläpp

Det är fredag i dag vilket innebär att det är dags att ta en titt på vad som komma skall de närmaste dagarna. Jag gjorde en rejäl tabbe igår när jag skrev tidningsversionen av texten och fick för en stund för mig att Rydsgård åkte på en 9-1-förlust senast när det egentligen var tvärtom och man vann med samma imponerande siffror. Pinsamt för mig att det kom i tryck, speciellt med tanke på att det var jag (!) som skrev om utklassningssegern. Alltså ett riktigt hjärnsläpp och det är bara att be alla RAIF-are och alla andra läsare om ursäkt och lova bättre fokus framöver. (Fredrik Månsson skrev precis att dom får ta det som tändvätska till derbyt…)

Dundertabben gör dock inte matchen mindre intressant så det är samma kvartett vi tipsar om här. Nedan har ni tidningstexten, fast då med en lite modifierad text på slutet…

God weekend!

  ***

  1. Tomelilla-Hörby
  Division 3 södra, herr. Lördag.
  Vinna eller försvinna är att ta i men det är i alla fall en match Tomelilla måste vinna för att undvika krisstämpeln. Det stora problemet ligger i målskyttet där man bara mäktat med tre fullträffar hittills, men nu möter man ett lag som är sist i tabellen och släpper in fem mål i snitt per match. Vi förväntar oss kanske ingen islossning men väl en TIF-seger. 2-0?

  2. Spjutstorp-IFK Ystad
  Division 5 sydöstra, herr. Lördag.
  Bakom de väntade topplagen så har Spjutstorp smugit med i vassen och fått en riktigt fin start på säsongen. Självförtroendet verkar vara på topp lagom till att serieledaren kommer på besök. IFK Ystad gör sin tredje match på en vecka här – vi tippar att Spjutstorp tar en fin skalp!

  3. Sjöbo-Vellinge
  Division 3 sydöstra, damer. Söndag.
  Parallellt med Wollsjö-Spjutstorp spelas en annan intressant toppmatch i kommunen. Sjöbo är obesegrat men står inför säsongens kanske tuffaste test hittills när Vellinge kommer på besök. Frågan är om Mikael Rasmussons tjejer fortsätter sin obesegrade svit – vi tror det och tippar kryss!

  4. Lunnarp-Rydsgård
  Division 4 östra, herr. Fredag.
  Sydöstderby i fyran mellan två lag som båda har ambitioner om att härja på den övre halvan men som först får skaffa sig en betryggande buffert till bottenstriden. Vi tippar att LBK drar det längsta strået.

  Helgens matcher

  Fredag

  Division 4 östra, herr: Lunnarp-Rydsgård (19).
  Division 6 sydöstra: Esperöd-Borrby, Smedstorp-Kivik, Svenstorp-Gröstorp, Vanstad-Sövestad (samtliga 19), Lövestad-Skurup (19.15).

  Lördag

  Division 2 östra, herr: Lindsdal-Österlen (16)
  Division 3 södra: Tomelilla-Hörby (14).
  Division 4 östra: IFK Simrishamn-Näsby (14).
  Division 5 sydöstra: Spjutstorp-IFK Ystad (14), Köpingebro-Ystads IF, Sankt Olof-Liga 06, Sjöbo-Hammenhög, Skivarp-Blentarp (samtliga 15).
  Division 7 sydöstra: Lilla Beddinge-Charlo (14).
  Division 1 södra, dam: Skurup-Färjestaden (15).
  Division 2 södra, dam: Janstorp-Hörby (14).
  Division 3 sydöstra: Dalby/Genarp-Pandora (13), Hardeberga/Harlösa/GOF-Köpingebro (14).
  Division 4 södra: Holma/Kroksbäck-Sankt Olof/Kivik (11).

  Söndag
  Division 1 södra, damer: Hammenhögs IF-Växjö DFF Akademi (15).
  Division 3 sydöstra: Sjöbo-Vellinge, Wollsjö-Spjutstorp (båda 14), Vittskövle-OTG (16).
  Division 4 södra: Lindeborgs FF-Svenstorp (13), Lilla Torg-Rydsgård/Skivarp (14).