Blogg

Helgens heta - oväntade topplag och möjliga serieledare

Här sitter jag och har fortfarande träningsvärk efter tisdagens reservlagsmatch mot Lunnarp 2. En föredetting i min ålder och med min bristande kapacitet borde inte spela 90 minuter, men vi lyckades inte ragga upp några avbytare och då fick det bli så här. Fotboll är ju världens roligaste sport att spela, och då får man ta lite värk dagen/dagarna efteråt.

Det blev en ny förlust och nej, jag var inte särskilt bra. Sen kan jag tycka att det var lite fusk att Lunnarp kom till spel med Fredrik Eriksson, som rimligen bör anses som en av traktens 10-15 bästa anfallare. Om inte, så i alla fall en av de snabbaste. Jag åkte för övrigt på en varning också, då domaren sa att jag var ”alldeles för sent in i situationen”.

Jag tycker ändå att det var den andra killen som var alldeles för snabbt ur den…

  ***

  Från veckan noterade vi också att Janstorp tog sig vidare oväntat enkelt i YA-cupen och att Skurup och Svenstorp fortsätter att gå som tåget i sexan. Kan bli en seriefinal lagen emellan i juni?

  Nåväl, helgen står för dörren och ett batteri av nya fotbollsmatcher ska spelas i olika divisioner runtom på de sydöstskånska idrottsplatserna. Här har ni en kvartett matcher att hålla ett extra öga på.

  1. Wollsjö-Vellinge
  Division 3 sydöstra, damer. Söndag.
  Tre segrar på tre försök – Wollsjös damer har fått en kanonstart och är det enda laget i serien med idel vinster på kontot. Nu får man ett riktigt elddop i form av tippade topplaget Vellinge, som noterat inte mindre än 20 fullträffar på säsongens första tre matcher. Frågan är om det inte blir lite tufft för WAIF nu – gästerna får tipset.

  2. Sjöbo IF-Liga 06
  Division 5 sydöstra, herrar. Fredag.
  Sjöbo inledde starkt med två segrar men sen åkte man på rejäla däng mot IFK Ystad och tappade en 2-0-ledning till 2-2 mot YIF. Nu väntar ytterligare en svår motståndare i ett starkt Liga 06, som verkar ha fått upp farten. En eventuell segrare kan bli ny serieledare. Vi tror Liga vinner här.

  3. Skurup-Halmia
  Division 1 södra, damer. Lördag.
  Skurups damer har inlett säsongen fint och bortasegern senast mot topptippade Eskilsminne gav säkerligen det kollektiva självförtroendet en rejäl boost. Nu väntar ännu ett förmodat topplag, och frågan är om Skurup kan rida vidare på framgångsvågen? Det blir oavgjort, tror vi.

  4. Svenstorp-Sankt Olof/Kivik
  Division 4 södra, damer. Söndag.
  Med endast tre lokala lag i serien är det snålt med derbyn, men Svenstorp spelade ett förra helgen mot Rydsgård/Skivarp, och här kommer ännu ett. Matchen senast blev dock kostsam för SIF, som dels förlorade, men också åkte på två utvisningar vilket gör förutsättningarna lite svårare här. Gästerna bygger upp sakta men säkert och kan skrälla!

  5. Lunnarp-Södra Sandby
  Division 4 östra, herrar. Lördag.
  Lunnarp hade tur som vann mot VMA senast, men det behöver man inte be om ursäkt för. Nu blir motståndet sannolikt svårare – Södra Sandby är obesegrat och delar serieledningen med Simrishamn, så det blir något att bita i för Jimmie Anderssons grabbar. Vi säger kryss!

  Helgens matcher

  Fredag 4 maj
  Division 2 östra, herr: IFK Hässleholm-Österlen FF (19).
  Division 5 sydöstra: Sjöbo-Liga 06 (18.30), Skivarp-Gärsnäs (18.45), Öja-Ystads IF (18.45), Hammenhög-Blentarp (19), Sankt Olof-IFK Ystad (19), Köpingebro-Spjutstorp (19).
  Division 6 sydöstra: Esperöd-Sövestad (19).
  Division 7 sydöstra: Rörum-Wollsjö (19), Onslunda-Lilla Beddinge (19).
  Division 3 sydöstra, dam: Spjutstorp-OTG (18.45).

  Lördag 5 maj
  Division 3 södra, herr: Tomelilla-LB 07 (14).
  Division 4 östra: Janstorp-Hjärsås/Värestorp (13), Veberöd-Rydsgård (14), Lunnarp-Södra Sandby (14), IFK Simrishamn-VMA IK (14).
  Division 6 sydöstra: Lövestad-Sövde (14), Brösarp-Gröstorp (15).
  Division 1 södra, dam: Skurup-Halmia (14), Hammenhög-Eskilsminne (15).
  Division 3 sydöstra: Sjöbo-Köpingebro (16).
  Division 4 södra: Team Sandby-Rydsgård/Skivarp (11.30)

  Söndag 6 maj
  Division 3 sydöstra, dam: Wollsjö-Vellinge (15), Vittskövle-Pandora (16).
  Division 4 södra: Svenstorp-Sankt Olof/Kivik (11).