Blogg

Helgens heta - seriefinal och jumbofinal

Vi snackar fredag och då är det givetvis dags att ta oss en titt på vad som händer i helgen. Jag ska bli lite bättre på att summera det som faktiskt sker också i stället för att bara orda om vad som komma skall, och dessutom ska vi stämma av med YA-cupen och det blir också ett nedslag i reservlagsvärlden (viktig match mot Esperöd i helgen!!). Men det får bli i nästa inlägg. Det här är vad som väntar i helgen, och det är lite mindre än vanligt eftersom några lag lirade igår på Kristi flygare.

1. Södra Sandby-IFK Simrishamn
Division 4 östra, herr. Lördag.
Mycket boll i sydöst men den mest intressanta matchen med lokalt inslag hittar vi faktiskt i Södra Sandby där det spelas toppmatch mellan de två enda obesegrade lagen i serien. Fyra segrar och en oavgjord har lagen mäktat med hittills, så detta är i sanning en tidig seriefinal. Lätt värt en extra omväg, och vi tror att det slutar med delad pott.

2. Wollsjö-Glemmingebro
Division 7 sydöstra, herr. Lördag.
Här har vi raka motsatsen till seriefinal – två lag som inte har lyckats roffa åt sig någon seger än och som därmed gör upp om att undvika den föga smickrande titeln som traktens seriejumbo. WAIF visade ändå lite lovande takter senast med krysset mot Rörum så utgångstipset blir att hemmalaget vinner.

  3. Ystads IF-Sankt Olof
  Division 6 sydöstra, herr. Lördag.
  YIF nämndes som en outsider inför starten men har haft förtvivlat svårt att vinna – fyra oavgjorda hittills. Sankt Olof är alltid mariga att möta men är lite mänskligare på bortaplan. Ska vi säga att det blir ett nytt kryss? Om matchen inte tillfredsställer kan man alltid pipa över och se IFK Ystad-Köpingebro som spelas samtidigt på samma idrottsplats.

  4. Köpingebro-Vittskövle
  Division 3 sydöstra, dam. Söndag.
  Det är tunnsått med dammatcher i sydöst denna helg men tre viktiga poäng står i alla fall på spel i Köpingebro mellan två lag som sannolikt får slåss om att undvika nedflyttning. KIF inledde med seger mot OTG men har sedan åkt på den ena storförlusten efter den andra, så en triumf här skulle kunna ge en boost i tabellen och för självförtroendet.

  Helgens matcher

  Fredag 11 maj

  Division 5 sydöstra, herr: Liga 06-Öja (18.45), Gärsnäs-Sjöbo, Hammenhög-Skivarp, IFK Ystad-Köpingebro, Ystads IF-Sankt Olof (samtliga 19).
  Division 7 sydöstra: Charlo-Onslunda (19).

  Lördag 12 maj

  Division 2 östra, herr: Österlen-IFÖ Bromölla (14).
  Division 3 södra: Malmö City-Tomelilla (14).
  Division 4 östra: Södra Sandby-IFK Simrishamn (14).
  Division 6 sydöstra: Kivik-Brösarp (13.30), Borrby-Svenstorp (14), Gröstorp-Smedstorp (15).
  Division 1 södra, dam: Halmia-Hammenhög (14).
  Division 3 sydöstra: Pandora-Hardeberga/Harlösa/GOF (14).
  Division 4 södra: Kvarnby-Svenstorp (11).

  Söndag 13 maj

  Division 7 sydöstra, herr: Wollsjö-Glemmingebro (14).
  Division 1 södra, dam: Växjö DFF Akademi-Skurup (15).
  Division 2 södra: DFK Borgeby 09-Janstorp (15).
  Division 3 sydöstra: Sankt Olof/Kivik-Team Sandby (13), Köpingebro-Vittskövle (16).