Blogg

Linkan och Sören tippar division 6

Tidigare i veckan hörde min vän Linus Andersson av sig. Han var inte nöjd. Undrade lite vad vi höll på med på tidningen. ”Linkan” var inte helt nöjd med att min kollega hade tippat Svenstorp femma i förhandstipset, och jag förstod honom. Svenstorp blev trots allt trea i fjor och var tillsammans med Skurup och Brösarp fullständigt överlägset.

Så jag tänkte låta den karismatiske liraren komma till tals med sina egna tips, och givetvis kunde jag inte låta bli att lägga in mina egna bud. Det är givetvis mycket prestige på spel här och vi ska förstås slå vad om något, Linus och jag, men vi vet inte riktigt än.

Här är våra tankar, och vi börjar med placering 12 och jobbar oss uppåt.

  ***

  12.
  Linkan: Baskemölla
  Sören: Baskemölla

  L: Nykomlingar, det var ett tag sen de var där uppe. Vi har haft lätt för dem när vi mött dem.
  S: Ja, de kvalade sig upp och de som kvalar sig upp från sjuan brukar få det tufft. Jag velar lite här, tror ändå att Baske kan visa lite uppflyttarglädje.
  L: Ah, jag håller för en gångs skull med din kollega här. Baske blir sist. Då har du Kivik tolva, eller?
  S: Det har jag nog. De har en del riktigt bra spelare men också en smal trupp. Jag tror jag sätter dem där.

  (Sen ändrade jag och satte Baske sist…)

  11.
  Linkan: Rörum
  Sören: Kivik

  L: Tror Rörum kommer få en del avstängningar och får det tufft mot de lite mer spelförande lagen. När det väl blir lite fysiskt drar de nog på sig varningar och avstängningar.
  S: Men sånt gillar du väl..?
  L: Det gör man absolut, det är en rolig match att spela!

  10.
  Linkan: Lövestad
  Sören: Rörum

  L: Här pendlar jag lite mellan Köpinge och Lövestad, men jag får ge Jens och Olas grabbar en chans så jag sätter Lövestad här.
  S: Men de slog Köpinge i cupen?
  L: Ja, men ny tränare, nytt upplägg. Det kommer nog bli bra på sikt.
  S: Ja, jag hoppas det. Men Lövestad har en del bra spelare, Benny Kovacevic med flera.
  L: Vi mötte dem i fjor, det var inte något jättespeciellt. Hungriga grabbar men det räcker inte alltid.
  S: Här har jag Rörum. De gick ändå rätt bra i fjor.

  9. 
  Linkan: Kivik
  Sören: Köpingebro

  L: Kivik spelade fysiskt och bra i fjor när vi mötte dem. Får de till spelet och kan hålla tätt så kan det bli bra.
  S: Sant, sant. Jag sätter mitt Köpingebro här. Går ut lågt och hoppas bli positivt överraskad, känns ändå som att det blir bättre vecka för vecka.

  8.
  Linkan: Köpingebro
  Sören: Vanstad

  L: Det blir nog lite mittenland för KIF. Nytänk med tränarna, det kan nog göra gott. Fan vad jag ser fram emot derbyna, åhhhh! Perfekt med två derbyn, mot Öja också. Men det är mer El Clasico mot Köpinge. Ni har fått pisk ett par gånger i Kommuncupen och b-laget, ni har väl inte vunnit en match mot oss sen min brorsa lämnade KIF?
  S: Kan nog stämma. Där gick Skinkan in och insisterade på att spela i b-laget så att han kunde sätta dig på plats. Det var sjuka matcher…
  L: Ja, vi hade våra bataljer. Han fick känna på hur det var att springa in i en vägg…
  S: Ja, jo… Jag har i alla fall Vanstad som åtta. Viktor Rosberg är kanske seriens bästa spelare, men en tunn trupp alltså. WO i YA-cupen är ju inget gott tecken precis. Lite synd om min gamle vän och demontränare Dennie, men jag hoppas de får ihop det under säsongen.

  7. 
  Linkan: Gröstorp
  Sören: Lövestad

  L: Vi mötte dem i en träningsmatch nyligen, gick sådär men vi slog dem med en boll. De har han den långe i anfallet som de slår många bollar på, men bakåt kan det vara lite slappt. Ett mittenlag med en hemmaplan som ingen annan än de kan spela på, så där kommer de att plocka sina poäng.
  S: Jag säger Lövestad här. Tyckte det såg ganska positivt ut i cupen, Benny Kovacevic är en av seriens bättre spelare och hans far är en slipad tränare. Bredden är jag lite osäker på men elvan är bra och de känns lite bättre än i fjor.

  6. 
  Linkan: Vanstad
  Sören: Skivarp

  L: Nu lämnade Rask, men det ska väl inte spela så stor roll, haha! Nä, men de spelar rätt så fysiskt och är tunga att möta.
  S: I fjor var det många som tippade dem i toppen men det blev ju lite fel..
  L: Ja, det var inte lätt att hänga med när vi gasade på där uppe!
  S: Jag tror på Skivarp som sexa. Jag var inte superimponerad av dem i fjor och jag undrar om truppen är bättre i år. Inte för att de är dåliga, men jag tror att det finns fem lag som är bättre.

  5. 
  Linkan: Skivarp
  Sören: Borrby

  L: Här hamnar ju inte vi, så klart, även om din kollega tror det. Här får vi byta ut och då sätter jag Skivarp. Får försöka hitta tillbaka efter att ha ramlat ut i fjor. Hur kunde vi tippas femma egentligen? Det måste ha varit ett skrivfel.
  S: Jag säger Borrby. Eller ”Borrbyhög”, med tanke på alla spelarna som sägs komma in från Hammenhög. Många säger att de kommer att bli jävligt starka nu, men jag undrar hur högt man kan nå ändå och det kommer nog ta lite tid att få in dem. Men övre halvan lär det bli, och de har Jakob ”Skorpan” Mårtensson, det räcker långt!

  4. 
  Linkan: Borrby
  Sören: Gröstorp

  L: Ja, Skorpan har en tendens att peta in bollarna ifrån de mest oväntade lägena… Och om de får många spelare från Hammenhög som det sägs, så kommer de vara med där uppe.
  S: Jag säger Gröstorp här. Bra och stabilt lag. Och så med Emil Löfvall som potentiell skyttekung.

  3. 
  Linkan: Öja
  Sören: Öja

  L: De är unga och har fått behålla truppen. Jag tror på dem runt tredjeplatsen.
  S: Min gamla moderklubb, jag tippar dem alltid fel. Kändes nästan lite onödigt att de åkte ur femman i fjor, men de var lite för ojämna i matcherna. I år kommer de vara bra.

  2.
  Linkan: Esperöd
  Sören: Svenstorp

  1. 
  Linkan: Svenstorp
  Sören: Esperöd

  S: Esperöd! Den stora favoriten av dem alla? Hur tänkte du här?
  L: Dom har gjort bra värvningar, men jag är så satans dålig på namn…
  S: Filip Måbring, gamle skyttekungen, och Magnus Möller från JAIF, lite tuff…
  L: Tuff? Inte jämfört med mig. Jag fick sju eller åtta kort av Svenstorps 14 i fjor.
  S: Och med fyra derbyn i år. Svenstorp vinner nog inte fair play-ligan… Men varför ni serien och inte Esperöd?
  L: Vi kommer att vara hetare när det väl gäller och har haft samma lag i flera år. Och så är vi lite tyngre och lite tuffare.
  S: Jag tror ändå ni blir tvåa, även om det är extremt svårtippat. Men jag tror att de helt enkelt har liiite bättre material.
  L: På pappret, kanske! Men det ska spelas om det också…
  S: Sen tänkte jag att det kanske sporrar er om man tippar er tvåa.
  L: Exakt. Annars blir det hybris!
  S: Är det inte konstigt att ingen tippar er som seriesegrare när ni ändå var så pass bra i fjor?
  L: Jo, men de har dålig koll… Alla tror väl att vi är det där halvkassa laget som bara springer runt. Vi hade oflyt med kvalmotståndaren i fjor men i år tar vi direktplatsen. Och så tar vi Kommuncupen igen!
  S: Nu avslutar vi den här intervjun.