Blogg

Lite tankar om skytteligorna

I dagens tidning kunde ni se vem som vann skytteligan i sydöst. Julia Svensson hos damerna och Jim Nylander hos herrarna. Överraskande? Nä, inte särskilt. På förhand trodde jag på Svensson eller Ida Nilsson. Felicia Andersson fick ny luft under vingarna i år och hade mycket väl kunnat skärpa till toppstriden med just lite bättre skärpa. Att Näss är med däruppe är en rolig skräll, hon har en hästspark till skott och använder det gärna.

Såväl Svensson som Näss spelar i Rydsgård/Skivarp och man får ge lagets tränare Roger Svensson rätt i att det visserligen är mycket bra att göra 53 mål tillsammans, men det är för dåligt rent försvarsmässigt att man då inte ens slutar topp 3. Så där är något att jobba med inför nästa säsong, och så återstår det att se om speciellt Julia får höra lockrop från Skurup och Hammenhög.

På herrsidan var det de två storfavoriterna som också slutade topp två. Både Nylander och Pettersson spelar minst två divisioner lägre än vad de har kapacitet till. Sen är där alltid ett gäng bekanta namn i rollorna men också någon uppkomling. I år är det Esperöds Rasmus Persson. Jag har inte den blekaste vem killen är, men 23 mål är onekligen respekt.

***

Skytteliga dam

33 mål: Julia Svensson, Rydsgård/Skivarp

26 mål: Felicia Andersson, Janstorp

20 mål: Emmelie Birkner Näss, Rydsgård/Skivarp

16 mål: Ida Nilsson, Sjöbo, Erika Gradin, Onslunda/Tomelilla.

13 mål: Amanda Holmstedt, Janstorp

9 mål: Johanna Wallin, Svenstorp, Amanda Jönsson, Sjöbo, Michelle Lidberg, Janstorp, Sara Persson, Gärsnäs

8 mål: Emilia Marceau, Onslunda/Tomelilla, Titti Andersson, Svenstorp, Anna Knutsson Månsson, Emma Nielsen Andersson, båda Wollsjö, Emina Nilsson, Spjutstorp.

7 mål: Azra Tokovic, Frida Parkhagen, båda Hammenhög, Saga Persson, Sjöbo, Sofia Meggerle, Janstorp.

Herr

26 mål: Jim Nylander, Liga 06

24 mål: Stefan Pettersson, Kivik

23 mål: Jatto Camara, IFK Simrishamn, Rasmus Persson, Esperöd

20 mål: Emil Malmborg, Blentarp

18 mål: Alexander Jönsson, Esperöd

16 mål: Fabian Karlsson, Österlen, Axel Andersson, Gärsnäs, Emil Löfvall, Gröstorp, Jesper Larsson, Sankt Olof, Viktor Rosberg, Sövde.

15 mål: Rasmus Ridell, Rydsgård, Mattias Andersson, Köpingebro, Robin Sippola, Skivarp, David Lasson, Smedstorp, Kristian Nilsson, Kivik.

14 mål: Kevin Ketteridge, Tomelilla, Mattias Olsson, Hammenhög, Daniel Döhle, Patrick Nilsson, båda Janstorp, Marcus Eriksson, Blentarp