Blogg

Om Skurup klarar sig kvar ska jag...

Inga sydöstlag är definitivt utslagna ur sina serier om jag läst tabellerna rätt, men de första nedflyttningarna kan komma i helgen. Mina egna KIF-pågar ligger risigt till i femman och Smedstorp har det tufft i sexan, men även på damsidan kan det komma att skördas sydöstoffer.

Jag tänker då främst – eller enbart – på Skurups damer i division 1. Det är åtta poäng upp till Karlskrona ovanför strecket med fyra omgångar kvar, alltså tolv pinnar kvar att spela för. Efter ”bara” 2-2 mot jumbon Södra Sandby senast är SAIF i ett ytterst prekärt läge, och man måste ta minst tre segrar för att ha en teoretisk chans att stanna kvar. Helst fyra och gå rent, för man vet aldrig vad de andra lagen hittar på.

Hur ser chanserna då ut? Sådär, får man säga.
Det här är vad som återstår.

  I dag: Dösjöbro (b).
  22/9: Karlskrona (h)
  29/9: Bromölla (b)
  6/10: Borgeby (h)

  I dag väntar tabellfyran borta – inte alls lätt. Sen en lång resa för en kanske direkt avgörande match mot Karlskrona, som också har allt att spela för. Bromölla har heller inte säkrat kontraktet men har goda chanser att vara klara inför sista omgången, och då kan det vara sisådär med inställningen. Och har SAIF sedan kvar chansen i sista omgången så väntar seriesuveränen Borgeby, som varit förkrossande överlägset, vunnit 17 av 18 matcher och är redan klara seriesegrare.

  Chans att stanna kvar? Jag skulle säga nånstans mellan 1 och 2 procent. Alltså, mer eller mindre omöjligt. Jag tror inte på det. Jag skulle vilja sträcka mig så långt och säga att om Skurup håller sig kvar av egen kraft, så klär jag mig i helgrönt och promenerar från redaktionen till första hemmamatch nästa säsong och håller i hejaramsorna på plats.

  En annan fråga är också vad som händer med laget nästa säsong om man ramlar ner? Får man behålla truppen kommer man ha ett slagkraftigt lag men ska man bredda truppen hoppas jag att det inte blir på bekostnad av klubbarna runt omkring.

  Det enda positiva jag kan se med Skurup i division 2 är att det i så fall skulle bli smaskiga derbyn mot Janstorp. Men det är då det.

  Nu ska jag gå och se om jag har något grönt i garderoben, mest ifall ifall.

  Sören

  soren(a)hotmail.com