Blogg

Så slutar herrfyran

Jajaja, jag vet att det spelas fotboll i herrfyran i skrivande stund och att det är småfuskigt att tippa när liret redan startat, men till mitt försvar var texten på pränt i dagens papperstidning och alltså skriven igår, några timmar innan Lunds SK krossade Önneköp. Tror att mina vänner i ÖIF får en tuff resa i år med många spelartapp på kontot, men jag håller en liten tumme för mina mellanskånska bröder.

I dag har Janstorp dessutom besegrat VMA och således skapat sig en ypperlig start på division 4-äventyret. Ett äventyr som jag tror slutar ungefär så här:


1. IFK Simrishamn
—————————
2. Lunds SK
3.
Hjärsås/Värestorps IF
————————–
4. Janstorps AIF
5. VMA IK
6. Genarps IF
7. Rydsgårds AIF
8. Lunnarps BK
————————-
9. Veberöds AIF
10. Södra Sandby IF
————————
11. Näsby IF
12.
Önneköps IF

Frågor på detta? Jag ser att min kollega på Bladet Patrik Persson har ungefär samma uppfattning men att åsikterna går isär om Hjärsås/Värestorp, som han har helt nere på en niondeplats. Lite oroväckande för mitt tips, speciellt med tanke på att jag vet ungefär två skvatt om laget och han säkert har järnkoll. Men, men. Jag tänker att jag har bättre koll på sydöstlagen så om mitt tips går in betyder det att alla grejar nytt kontrakt och att IFK tar steget upp. Tyckte man såg bra ut redan i fjor och med en intakt trupp så tror jag att det kommer gå vägen nu.

Mycket snack om Janstorp men jag undrar om man har laget att hålla hela vägen? RAIF känns lite tunna framåt utan Hampus Henricsson och Andreas Holmstedt och Lunnarp har haft en lite strulig försäsong, men jag tror ändå att man grejar kontraktet utan några större problem till slut.

***

Härnäst: Tipsen på division 5 och 6. Klädsamt sen även här, men det bjuder jag på. Först firar vi lördag.

Sören
soren_kidd(a)hotmail.com