Blogg

Så slutar toppstriderna

På väg ut till Skurup nu och toppmatchen för herrlaget mot Brösarp. Därför blir detta ett kort inlägg, men vi matar på det senare i eftermiddag. Senast pratade vi bottenstrid och nu är det hög tid att kolla in den lite roligare änden av tabellen.

Som senast så har jag inte med de serier där vi inte har några lokala lag i toppstriden, som exempelvis herrarnas division 3 eller damernas division 2.

Dessutom kommer herrarnas division 5 att få ett helt inlägg i morgon så den avvaktar vi också med. Men här är vad jag tror annars.

  Division 3 damer
  Seriefinal i dag i Sjöbo där hemmalaget kan avgöra om man besegrar Spjutstorp. Så tror jag också det blir. Inget kval för tvåan i serien, tyvärr.

  Division 4 damer
  Svenstorp ligger på kvalplats och har sex poäng ned till fyran, men samtidigt bara en poäng upp till Team Sandby som ligger på direktplats till division 3. I dag möts de två lagen faktiskt och vinner Sandby här så känns det avgjort, för Svenstorp har även kvar att möta ettan Lilla Torg. Tipset är att Svenstorp blir trea och får kvala.

  Division 4 herrar
  Här handlar det om vem som ska knipa tredjeplatsen som ger kval. IFK Simrishamn eller Janstorp? Även här möts lagen i dag och kan gästerna från kusten ta tre poäng så ser det onekligen bra ut. Jag tror dock att det slutar oavgjort, och sen har JAIF ett betydligt lättare spelschema på slutet så känslan är att det blir Janstorp som kniper kvalplatsen.

  Division 6 herrar
  Skurup-Brösarp i dag och den tror jag som sagt att hemmalaget vinner. Skurup tar serien, Brösarp och Svenstorp kvalar och får kanske, kanske inte med sig ett lag till från serien. Det beror på hur många poäng lagen kan skrapa ihop. Tror att både Kivik och Vanstad har goda möjligheter att gå rent sista tre och då tar Vanstad fjärdeplatsen på målskillnad!

  Division 7 herrar
  Rörum går rätt upp. Baske och Charlo kvalar. Frågor på detta?