Blogg

Seriesammansättningen är både söt och salt

Ni som hängt med i den här bloggen ett tag vet att jag inte har mycket till övers för vårt regionala förbund när det kommer till vissa saker. Exempelvis är de fruktansvärt inkompetenta när det gäller spelformer för kvalspel. Jag tänker alltså på hur många lag från varje serie som ska kvala och så vidare. Det är lika frustrerande varje år.

Nåväl. När de gör något rätt så borde de också få höra det och det har de gjort nu. Jag tycker nämligen att det första förslaget till seriesammansättning 2018 är mycket bra, sett med sydöstögon. Vi har samtliga våra lag i samma serier och går på så vis mot några riktiga nagelbitare. Smaka på herrfemman, herrsexan och damtrean. Derbytätt så det förslår.

Visst, det är inte särskilt svårt att prega in samtliga våra lag i samma serier för rent krasst finns det ju inte lika många lag i spel som det gjorde för säg, 10 år sedan, så det gör ju pusselläggandet lite lättare. Men ändå, mycket intressant!

Okej, jag måste få gnälla lite också. Nu har vi så få lag i spel på damsidan att det endast går att mönstra tre (!) serier i division 4. När jag började på tidningen fanns det tio serier i Skåne. I division 5!

Det finns många sätt att göra fotbollen mer lockande och det borde vara dags att tänka om och ta nya grepp när det gäller seriespelet också. Jag håller på att knåpa ihop ett förslag som jag ska delge Skåneboll, free of charge, men låt mig återkomma när jag pysslat klart. I korthet kan jag berätta att det handlar om att skrota division 4 och göra trean mer dynamisk och lockande.  Mer om detta snart!