Blogg

Silly season är inte särskilt silly än

Det återstår mindre än två veckor innan vinterns transferfönster stänger, och jag måste säga att det än så länge varit en ovanligt lugn period. Väldigt skönt, måste jag säga, både för mig som inte är särskilt förtjust i ryktesbörsen, och framför allt för klubbarna och ledarna som allt som oftast går igenom en rätt tuff tid just nu.

Men inte i år, verkar det som. Inte än. Visst kan det explodera de sista nio dagarna, och det kommer förstås komma fler övergångar, men jag tror att vi slipper den stora cirkusen.

Så vad beror detta på då?

Tja, en anledning kan vara att klubbarna anstränger sig mer för att behålla sina spelare nu för tiden. Man kan inte längre ta för givet att en trupp stannar, så det är mycket med att prata med spelarna i truppen för att få på sätt ha en grund att stå på och locka med. Sen kan det också vara så att spelarna helt enkelt är nöjda i år, och att det tar fyr i helvete nästa år igen. Surret är inte heller lika stort i år när det gäller den lokala fotbollen, mycket på grund/tack vare att JAIF-grabbarna som höll i Silly Season-bloggen på Facebook verkar ta en sabbatsvinter. Den sidan höjde temperaturen rejält, på gott och ont. Rykten tagna ur luften kan man vara utan, men det fanns en del guldkorn också. Såsom intervjuerna och en och annan handskriven kvart-i-fem-kontraktsbild med ett rödblossigt nyförvärv…

Vad har hänt hittills då, av det lilla som hänt?

Vanstad har snart värvat en hel startelva och är en tidig sillyvinnare. Det finns en hel del kapabla killar i bunken, såsom Mange Rask och Cristian Mårtensson, så det ser inte alls dumt ut. Topp 4 nästa säsong?

Esperöd har också varit i värvartagen med en handfull nya, men jag ska ärligt säga att det är mer eller mindre okända namn för mig. Det samma gäller för Brösarp, som fått in fyra nya.

Snackar vi namnmässigt så är Annika Nilsson och Rebecca Dehlin till Hammenhög inte fy skam. HIF behöver backa upp målvaktsposten, och sen ska det faktiskt sägas att Dehlin inte är en helt oäven utespelare! Om det räcker till division 1 återstår dock att se.

Lunnarp har gjort en kanonvärning i Mattias ”Olle” Olsson, en stor och stark anfallare som också är snabb för sin storlek. Kan bli ett mycket bra komplement till Fredrik Eriksson. Mattias ”Skinkan” Andersson går till Liga 06 och lär vara garant för många mål. Betyder det att Jim Nylander lämnar? Går han tillbaks till ÖFF liksom André Lidholm? En drömvärvning för Mladen Blagojevic, och det smakar inte illa heller att Jacob Blixt också är tillbaks.

Lövestad verkar ha förlorat en hel del spelare, en drös till Vanstad bland annat, men med Ernad Kovacevic har man fått in kompetens på tränarposten och det kanske kan locka en och annan.

Det finns mycket mer att berätta men detta är nog det smaskigaste och det är en ovanligt liten buffé för den här perioden. Vi får se vad som händer framöver.

***

Kul med all positiv feedback på vintervjuerna med Samuel Adrian och Angelica Fridh. På fredag gör jag min nästa sittning, denna gång med Lunnarpstränaren Jimmie Andersson.

***

Kul också att andra medier intresserar sig för den lokala fotbollen, nu när det ändå är lite stiltje hos oss. Strömbergarna på Radio Active kör en intressant intervju i veckan, och Fotbollskåne har dragit igång en julkalender där man än så länge haft såväl Mladen som Jimmie Andersson bakom luckorna.

***

Har ni förslag på vintervjuer eller ett schysst nyhetstips? Tveka inte att höra av er till mig då på soren_kidd(a)hotmail.com

Sören