Blogg

Simon och Sören snackar damernas NH-cup

Herrarnas Nissecup är avslutad för den här gången och lite otippat var det Rydsgård som stod med de bredaste leendena efteråt, stort grattis till hela RAIF-gänget! Kul också att så många lokala lag var med i slutleken och visade att fotbollen här ute inte är så pjåkig som det ibland tisslas och tasslas om. Jag var bara närvarande på lördagen när mitt kära KIF spelade. På förhand i en grupp som man kunde tänka sig gå vidare från, men ett Gröstorp som vilat sig i form var överlägset i första matchen och sen blev det en tröstpinne mot Lunds SK – gruppens bästa lag – och en hedersam förlust mot Klagstorp på det.

Av det lilla jag annars hann se tyckte jag att Vellinge spelade en fantastisk fotboll och att Blentarp också var ett positivt inslag. Trodde mer på YIF, men där hände inte så mycket. Min kompis Anton Karlsson får förresten priset som turneringens isbit – det är nämligen första gången jag ser någon spela med mössa OCH vantar….inomhus!

Nåväl, det var lite kort om herrarna. ”Men tipset då, Sören? Tipset!” Jaja, Simon vann första rundan och ganska klart, dessutom. Ingen av oss var någon mästertippare men han slapp i alla fall undan med hedern i behåll. Jag måste lära mig att tippa mindre med hjärtat, då alla klubbarna runt mig – KIF, Svenstorp, Öja, Charlo – fick mitt tips och torskade.

  Vi må vara mediokra tippare men vi ger oss inte, så givetvis kommer här våra tankar om damturneringen, som drar igång i kväll. Så får vi se om det är tävlingsledaren eller amatörbloggaren som drar det längsta strået den här gången.

  (För rättvisans skull: Bloggen skulle egentligen upp torsdag men det var teknikstrul – men skit samma, nu är den här!)

  ***

  Grupp 1: Skurup, Vellinge, Svenstorp, Rydsgård/Skivarp.

  Simon says: Skurup är visserligen inte lika bra som de var för några år sedan, men jag tror ändå de tar sig vidare tillsammans med Vellinge.
  Sören siger: Jag håller med. De andra två lagen får liksom i fjor i division 4 göra upp om vem som är bäst och tar tredjeplatsen.

  Grupp 2: Uppåkra, Höllviken, Team Sandby, Lilla Beddinge.

  Simon says: Höllviken går vidare, det är jag säker på. Frågan är hur bra Uppåkra är. Team Sandby är en farmarklubb till Södra Sandby och jag vet inte så mycket om Lilla Beddinge…nä vi säger Uppåkra!
  Sören siger: Lilla Beddinge är väl ett nystartat lag? Kan inte minnas att jag sett ett damlag hos dem innan. Jag bankar också Höllviken, och tror liksom du på Uppåkra även om jag måste medge att jag inte har den blekaste om lagen här. Ge mig mer från sydöst!

  Grupp 3: Södra Sandby, Janstorp, Pandora, Dösjöbro 2.

  Simon says: Södra Sandby tar den här gruppen, men den känns väldigt öppen. Jag kör på Dösjöbro som tvåa.
  Sören siger: Nja, jag är inte lika säker. Jag är lite sugen på att säga Janstorp och Pandora…
  Simon: Ja, men du är ju anställd av YA så du måste väl säga de lokala lagen?
  Sören: Ah, jag tippar med hjärtat igen, menar du? Det skulle jag ju inte göra, men jag kör en kompromiss. Sandby och JAIF vidare!

  Grupp 4: Dösjöbro 1, Sjöbo, Hyllie, Furulund 2.

  Simon says: Jag har svårt att hitta en skräll här. Tråkigt kanske, men jag säger Dösjöbro och Sjöbo.
  Sören siger: Jag med, men inte nödvändigtvis i den ordningen.

  Grupp 5: IFK Trelleborg, Lunds BOIS, Köpingebro, Blentarp.

  Simon says: Trelleborg har varit med tidigare och jag tror att de har ett starkt lag. Sen tror jag faktiskt att Köpingebro också tar sig vidare.
  Sören siger: Men serr! Vilken press här, jag vill ju inte tippa med hjärtat. Men samtidigt kan jag omöjligt tippa emot mitt KIF. Så IFK och KIF, säger vi. Blentarp ska bli intressanta att följa i återstarten men jag tror inte de hinner få ihop det redan.

  Grupp 6: Hammenhög, Staffanstorp, Gislöv, Lunds SK 2.

  Simon says: Hammenhög vinner gruppen! FC Staffanstorp vet jag inte så mycket om, och det kanske är lite fegt att tippa dem vidare som andraseedade, men jag gör det.
  Sören siger: Fegis! Jag håller med.

  Grupp 7: Näsum, Önnestad, Vittskövle, Lindeborg.

  Simon says: Det känns som att den här gruppen kommer att bli riktigt tuff. Jag säger att Näsum och Vittskövle tar det.
  Sören siger: Stoppa pressarna – jag håller inte med här! Vittskövle spelade i sydösttrean i fjor så jag såg dem ett par gånger och de ramlade ur till slut. Det var inte så imponerande. Nu vet jag i och för sig inte hur laget ser ut i år men jag säger att Näsum och Önnestad går vidare. Vore det inte för Lindeborg hade vi förresten kunnat avverka den här gruppen i en hall i Kristianstad.

  Grupp 8: IFÖ Bromölla, Lunds SK 1, Lilla Torg, Malmö City.

  Simon says: Bromölla är debutanter och dessutom riktigt duktiga. De går vidare. Sen tror jag faktiskt att Lilla Torg också tar sig vidare.
  Sören siger: Det är mycket möjligt. Jag håller med dig om att Bromölla är riktigt vassa, men jag tror att de tar med sig Lund vidare.

  Grupp 9: Åhus, Spjutstorp, Croatia, LB 07.

  Simon says: Jag ska ge dig lite insider-tips, Sören: LB 07 kommer med sitt U19-lag. Jag tror att de klarar det ändå, och jag borde nog säga Åhus men jag säger Spjutstorp.
  Sören siger: Det här känns som cupens bästa grupp. Med all respekt för Croatia så tror jag man får det tufft, men annars är det hugget som stucket. I Åhus lirar ex-allsvenska Sofie Andersson, har jag för mig. Jag säger Åhus och Spjutstorp och lär säkert ha ett fel.

  Grupp 10: Trelleborgs FF, Furulund 1, Dalby/Genarp, Tomelilla.

  Simon says: TFF är given. Sen tror jag att Furulund också går vidare.
  Sören siger: Jag tror att TFF vinner hela kalaset. Furulund hänger med vidare, men jag håller en extra tumme för Tomelilla nu när de står på egna ben igen.