Blogg

Simon och Sören snackar damernas NH-cup

Nu är det dags för damerna att äntra scenen och plasten i Nils Holgersson Cup, och om detta här cupgeneralen Simon Kristensson och jag förstås ordat om. Det här är vad vi tänker och tror.
Spelstart i kväll klockan 18 när Pandora och Wollsjö drabbar samman i ett intressant möte. (Simon leder med två rätt från herrtipset nu är det upp till bevis för undertecknad att skärpa sig..)

Grupp 1: Dösjöbro Röd, Sjöbo, Pandora, Wollsjö.
Simon säger: Här känner jag mig ganska säker på att Dösjöbro vinner gruppen. Wollsjö lär få det svårt och så kan det bli jämnt mellan Sjöbo och Pandora. Jag tror att Sjöbo tar andraplatsen.
Sören: Du har nog rätt på ettan och fyran men jag tippar att Pandora tar andraplatsen. Tänker att My Malmborg kan skoja lite med försvaren och att man tar Sjöbo. Spelar hon inte faller mitt tips lite och då går Sjöbo vidare.

Grupp 2: LB 07, BK Höllviken, Rydsgård/Skivarp, Vellinge.
Simon säger: Även om LB 07 kommer med U19-laget ska man vinna gruppen här och gå långt. Sen tror jag faktiskt att Vellinge blir tvåa, de har något intressant på gång.
Sören säger: LB 07 vinner och vinner stort. Du har säkert bättre koll på Vellinge än vad jag har men något säger mig att BK Höllviken blir tvåa.

Grupp 3: Borgeby Röd, Furulund, ÖT Smygehuk, Dösjöbro Svart.
Simon säger: Borgeby kommer från division 2 och bör vara favoriter här. Jag vet inte så mycket om de andra lagen men jag tror att Dösjöbro är så pass bra att de går vidare, även om detta skulle vara andralaget.
Sören kontrar: Borgeby håller jag med om men jag såg ÖT ett par gånger i fjor och gillade det de gjorde. Så de får mitt tips.

Grupp 4: Hörby, Trelleborgs FF, Croatia, Södra Sandby Blå
Simon: Södra Sandby är inte vad de en gång var så jag är tveksam till att de går vidare med två lag. Nej, Hörby får mitt tips även om tränaren här nere ifrån (Petrit Gashi) slutat. Sen vet jag att TFF gått jäkligt bra de senaste åren så dem tror jag också på.
Sören: TFF vinner dödens grupp och kan gå långt i turneringen. Jag vet att jag borde säga Hörby sen…så det gör jag.

Grupp 5: Hammenhög, Uppåkra, Önnestad, vakant.
(Rydsgård/Skivarp var egentligen med här men flyttades till torsdagen när Gislöv lämnade WO –  för att man vill undvika WO och därmed jobbar hårt för att få in ett sista lag i denna grupp)
Simon säger: Hammenhög får vara tunga favoriter här och så går Uppåkra också vidare.
Sören säger: Ja, det finns väl inte så mycket mer att säga, Önnestad känner jag mest igen för att jag brukar blanda ihop det med Önneköp. Bra info va?

Grupp 6: Skurup, FC Staffanstorp, Råå, Borgeby 2.
Simon säger: Ingen tvekan om att Skurup går vidare. Sen tror jag också på Råå här, vet inte om Borgeby har bredden så att man kan få två lag vidare.
Sören säger: Jodå, visst har dom det. Skurup och Borgeby tar sig vidare. Skurup får väl ses som en av de stora favoriterna?

Grupp 7: IFK Trelleborg, Lunds Bois, Spjutstorp, Malmö City.
Simon säger: Jag tror att Lund är ganska bra och så kommer det nog att stå mellan Trelleborg och Spjutstorp. Vi får ta och tro på våra sydöstskånska lag så jag säger att Spjutstorp går vidare. Sören säger: Då säger jag att IFK Trelleborg och Lund går vidare. Tyvärr, Spjutstorp.

Grupp 8: Lunds SK, Åhus, Onslunda/Tomelilla, Lindeborg.
Simon säger: Här vet jag inte jättemycket, men jag tänker att Åhus inte åker hela vägen för att åka ut direkt. Sen tar man Lund med sig vidare.
Sören säger: Jag gillar din retorik. Och köper den.

Grupp 9: Södra Sandby, Janstorp, Dalby/Genarp, Svenstorp
Simon säger: Jag vet inte hur starka Dalby/Genarp är men jag tror att Svenstorp får det tufft. Så de två seedade lagen går vidare.
Sören säger: Ah! Det tänkte jag ju säga. Men jag tror att D/G kan bli obehagligt för samtliga lag i gruppen. Om det räcker? Nej, det tror jag inte. Sandby och Janstorp ftw!

***

Så vem vinner kalaset? Simon spår att det står mellan Dösjöbro, Hammenhög, Skurup, Borgeby och LB 07 men då har fegisen å andra sidan nämnt en sjundedel av deltagarna… Jag säger att det blir sydösttriumf i form av Skurup efter finalseger mot LB 07. Outsiders? Här är vi eniga om att Trelleborgs FF kan nå långt. Om lite mer än en timme drar vi igång!