Blogg

Simon och Sören snackar herrarnas NH-cup (igen)

Bloggen är tillbaks, nu när det börjar närma sig igen. Låt oss vara ärliga, futsalcuperna har sin charm men det är nu man börjar kunna se konturer av de lagbyggen som ska forma utomhussäsongen så småningom, nu när träningarna börjar, matchschema sätts och Nils Holgersson-cupen går av stapeln.

Fredag kväll sparkar årets upplaga av Nils Holgersson-cupen – den 15:e i ordningen – igång och nu är cupen populärare än någonsin med 64 lag i herrklassen och 40 hos damerna.
Herrarna är först ut med spel denna helg och nästa i totalt 16 grupper och precis som i fjor så tänkte jag snacka upp turneringen tillsammans med cupgeneralen Simon Kristensson.
Och nu som då kan vi inte låta bli att tippa vem vi tror går vidare till slutspel – med den lilla skillnaden att jag inte tänker förlora i år. En saftig korv på Granhällan eller Köpingebro IP står på spel här, folks.

Först ut är herrarna – om två veckor ordar vi om damklassen när den drar igång. För god ordnings skull står lagen i den ordning de är rankade. Håll till godo!

  ***

  Grupp 1: Janstorp, Liga 06, Gislöv, ÖT Smygehuk

  Simon says: Janstorp känns givna, och Liga är andrarankade men det känns som att de alltid underpresterar så jag säger att Gislöv också går vidare.
  Sören siger: Jag hör vad du säger, men jag kommer i luckan och säger att Janstorp och Liga tar det.

  Grupp 2: Sjöbo, Skegrie, Arlöv, AC Kvarnby

  Simon says: Skegrie har bland annat värvat Christian Ahlstrand från Janstorp, och det känns som att de satsar så de får mitt tips. Och Sjöbo, förstås.
  Sören siger: Skegrie kan värva bäst de vill, och de går kanske vidare. Men efter att ha spelat safe i grupp 1 är jag sugen på en skräll här. Arlöv! Och Sjöbo, förstås.

  Grupp 3: Rosengård FF 1, Skansen, Skurup 1, Lilla Beddinge

  Simon says: Rosengård går vidare, och så tror jag också på Skurup. De är högst rankade i tredje seedningsgruppen och jag tror att de kan gå långt.
  Sören siger: Det stör mig att jag håller med dig här. Jag litar på att min grönklädde broder Johannes Nilsson och hans mannar inte gör mig besviken.

  Grupp 4: FC Trelleborg 1, Husie, Bosnien/Hercegovina, Lunnarp 2

  Simon says: Jag måste erkänna att jag har rätt dålig koll på Husie och Bosnien/Hercegovina, men jag tror att favoriterna håller här.
  Sören siger: Fan, jag håller med. Man vet i och för sig aldrig om förstalaget är förstalaget eller andralaget men jag hoppas att mina gamla KIF-juniorvänner är med i LBK och visar sina små framfötter. Tror dock inte det räcker till slutspel.

  Grupp 5: Lunds BK 1, Klagshamn, Skivarp, Rosengård FF 2

  Simon says: Lund går ju vidare, och så tippar jag med hjärtat och för hemmapubliken och säger Skivarp, mycket för att Klagshamn är nya i de här sammanhangen.
  Sören siger: Jag såg faktiskt Lund på plats ett par gånger förra säsongen och gillade det jag såg, men det är ju en annan scen nu. Jag vill också se Skivarp vidare, jag vet inte ett skvatt om de andra lagen, men känslan är att Klagshamn snirklar sig vidare så vi kör på dem och Lund.

  Grupp 6: IFK Simrishamn, IFK Ystad, FC Näset, Lunds BK 2

  Simon says: Jag hade gärna tippat Simrishamn och Ystad, men jag tror att Lund 2 tar sig vidare tillsammans med Simrishamn.
  Sören siger: Jag är benägen att hålla med och jag gör det. IFK Ystad vet jag inte om jag någonsin sett spela en inomhuscup, när jag tänker efter. Så det ska bli intressant att se vad de kan göra.

  Grupp 7: Rydsgård, Bara, Öja, Bosniska Behar

  Simon says: I fjor fick jag en massa skit av grabbarna på träningen för att jag hade tippat att Rydsgård skulle åka ut, och så gick de vidare. Nu är det bara ett lag med och jag måste tippa dem vidare. Jag vet att du alltid tror på Öja men jag tror att Bosniska tar andraplatsen.
  Sören siger: Den skiten förtjänade du, att hugga din klubb i ryggen på det viset! Jag tror också på RAIF och som vanligt hejar jag lite extra på min moderklubb Öja, men de lär väl göra mig besviken som vanligt. Men va fan, ränderna går aldrig ur…Öja går vidare!

  Grupp 8: IFK Malmö, Hammenhög, Svenstorp, FC Trelleborg 3.

  Simon says: IFK Malmö brukar alltid gå vidare men inte så mycket längre, jag tror att de tar sig vidare nu också. Hammenhög med sin tyngd blir tvåa. Trelleborg lär komma med sitt U19-lag, och det kan bli tufft för dem.
  Sören siger: I seriespelet ska vi förhoppningsvis piska Svenstorp i derbyna, men här håller jag en tumme och tror jag på att de skräller sig vidare tillsammans med IFK.

  Grupp 9: Österlen FF, Gärsnäs, Svedala, Orient FC.

  Simon says: Österlen går ju vidare, och så tror jag på Gärsnäs också. De har en del namnkunniga spelare i sitt lag.
  Sören siger: Jag tar ditt utlåtande och kopierar det.

  Grupp 10: Lunnarp, Snogeröd, Lunds Bois, Rörum.

  Simon says: Här tror jag att favoriterna håller. Lunnarp och Snogeröd vidare.
  Sören siger: Lunnarp tror jag också på. Men tillsammans med Lunds Bois.

  Grupp 11: Kulladal, Skabersjö, Anderslöv, Västra Ingelstad.

  Simon says: Här är det faktiskt finallagen från i fjor som möts i gruppen, och det är en skräll om Kulladal och Skabersjö inte tar sig vidare.
  Sören siger: Jag kan inte heller se hur något av de andra två lagen ska kunna hota.

  Grupp 12: Tomelilla, Vellinge FF, Torna Hällestad, FC Trelleborg 2.

  Simon says: Den här gruppen känns rätt öppen överlag, och jag tror att FC kan komma med ett starkt lag. Jag tror de tar sig vidare tillsammans med TIF.
  Sören siger: Jag tror att TIF är hungriga här, även om de allt som oftast underpresterar i den här cupen. Hoppas att några av mina juniorvänner, speciellt Linus Göransson med hans bländande spelsinne och drömlika hårsvall, får chansen att visa vad de går för. TIF och FC vidare.

  Grupp 13: Vellinge IF, Ystads IF, Blentarp, Charlo.

  Simon says: Jag är rätt säker på att Vellinge tar en plats vidare. Sen står det mellan Blentarp och YIF, och jag säger YIF.
  Sören siger: Det här är den klart smaskigaste gruppen av alla, och det känns också som en av de jämnaste. Det var länge sen YIF var att räkna med inomhus men kanske är det dags nu? Jag tror det. Andraplatsen satsar vi på en skräll och går på Charlo. De har värvat bra och har många tekniska spelare, såsom Frank Olsson…

  Grupp 14: Lunds SK, Klagstorp, Köpingebro, Gröstorp.

  Simon says: Gröstorp brukar inte vara med men det är glädjande att ha med dem och så många andra lag från simrishamnstrakten. Jag tror att Köpingebro har alla chanser att skrälla här och tar sig vidare tillsammans med ett Klagstorp som man aldrig riktigt vet var man har.
  Sören siger: Jag vågar inte visa mig publikt fler gånger om jag tippar emot mitt KIF och de går vidare, så det är klart man följer hjärtat. Den här gruppen känns hur öppen som helst och det är nästan bara att slå tärning om vilka två lag som går vidare. Tärningen sa Lunds SK.

  Grupp 15:  Srbija, Sankt Olof, Skånekurd, Skurup 2.

  Simon says: Srbija satsar och Sankt Olof spelar en fin fotboll – de går vidare.
  Sören siger: Upp i fyran och många smaskiga nyförvärv, däribland vår gode vän Dejan Blagojevic från Österlen. Klart Srbija håller här – och jag tror dessutom att man har kapacitet att gå hela vägen (ni läste det här först) – och på vägen dit tar de med sig Sankt Olof från gruppen.

  Grupp 16: Kosova, Spjutstorp, Borrby, Sövestad.

  Simon says: Den här gruppen känns solklar i min värld, Kosova och Spjutstorp bör gå vidare.
  Sören siger: Sista gruppen ut och den känns inte direkt som en av de starkare. Jag håller med om att de två favoriterna bör hålla, men jag uppskattar alltid en skräll. Tror dock inte det blir så nu.

  ***

  Så där, nu kör vi. The game is a foot!

  Sören
  soren_kidd(a)hotmail.com