Blogg

Sinnesminuter, dåliga lag och viktige Viktorsson

Puh, det måste ha varit varmt att spela fotboll i helgen. Nu när jag skriver dessa rader sitter jag i mitt douchebag-linne, och jag svettas ändå. Sommaren är inte den perfekta årstiden för en pigmentlös dansk som undertecknad, men solfaktor 50 hjälper ändå en bit på vägen.

Nåväl, det är inte just värmen vi ska diskutera i kväll och ej heller det faktum att jag inte bloggat på två veckor – det är dåligt, jag vet, och jag kom inte ens ihåg mitt lösenord när jag skulle logga in (skyller på solsting) så det blir att hitta lite vinklar framöver som vi kan grotta ner oss i och diskutera. Nu har vi trots allt snart spelat en tredjedel av säsongen och det har hänt en del. Det kommer vi att snacka om i veckan. Tills dess tänkte jag orda lite om tre punkter från helgen.

1. Sinnesminuter tar Skurup närmare toppen
Läste jag rätt? Tre mål på två minuter? Det är ju udda för en fotbollsmatch. Det är till och med lite udda för en handbollsmatch. Oavsett vilket var det vad som hände när Skurup slog Lörby och tog sig tre poäng närmare toppen. Och nu när jag tänker efter så var det egentligen så att de där minuterna tog Skurup längre ifrån toppen, eftersom Lörby gjorde två av målen. Men ni fattar.

2. Även dåliga lag har sina dagar
Torn slog Österlen med 4-1 och ÖFF-tränaren Mladen Blagojevic sa efter förlusten att Torn inte är något bra lag, men att man är bra på att backa hem och göra det svårt för motståndaren. Nu vill jag inte göra mig lustig på Österlens bekostnad – speciellt inte eftersom man imponerat överlag – men du ska veta, Mladen, att dåliga lag har sina dagar. Jag tänker osökt på mitt eget reservlag, som inte vinner särskilt ofta. Vi är också ett dåligt lag, men till skillnad från Torn så är vi ganska dåliga på att backa hem och göra det svårt för motståndaren…

3. Viktige Viktorsson
Att Per  Viktorsson är ett unikum som tränare vet vi sedan tidigare. Nu för tiden har han visserligen en annan roll i Janstorp men han nöjer sig inte med det – när reservlaget i JAIF tog emot YIF på söndagen passade han på att bättra på brännan medan han styrde och ställde så till den milda grad att det stod 3-1 till hans grabbar när han klev av. Vad matchen slutade? 4-5. Viktig, den där Viktorsson…

Klassiskt B-lagsresultat för övrigt.