Blogg

Tipset: Division 4 Ö Herr

Onslunda har redan smygstartat säsongen och i dag fortsätter det välla på med seriepremiärer. Finns det någon vackrare anledning att återuppliva bloggen? Nä, eller hur! Under dagen kommer jag lägga upp mina förhandstips på tre serier som sparkar igång i dag – och vi börjar med den hyperintressanta division 4 Ö.

***

1. IFK Simrishamn
Blek försäsong men vi litar på att allt sitter när det nu blir allvar, och att klubben får fira 100-årsjubileum med ett avancemang! Jag velade lite i tipset mellan topp-tre men IFK får det, även om man har en marig inledning med två sugna nykomlingar.

  2. Hjärsås/Värestorp
  Topp tre känns sannolikt för laget som breddat defensiven under vintern, men man kan mycket väl nå högre än så. Alltid en tuff motståndare att knäcka.

  3. VMA
  Nämns av många som en av favoriterna till seriesegern, och visst kommer man att vara med däruppe. Har seriens kanske bästa anfallspar i Kalle Rydhög och Robin Holmquist – den sistnämnde blev skyttekung med 24 mål i fjor.

  4. Janstorp
  Ett av många lag i serien med en stor spelaromsättning under vintern, och med nya tränare dessutom. Där är kvalitet i laget och man bör vara givna på övre halvan, men ovisst om det räcker högre än en fjärdeplats. Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot derbyna mot…

  …5. Rydsgård
  Med sitt kollektiva krigarhjärta är RAIF alltid jobbiga att möta, och med tanke på att truppen är intakt jämfört med i fjor så bör det minst bli topp-fem, och kval uppåt om allt klaffar. Lade mer eller mindre ner säsongen i fjor efter derbysegern mot JAIF.

  6. Sjöbo
  Visst är Sjöbo nykomlingar, men man visade styrka redan i fjor när man vann femman lekande lätt. Frågetecken i defensiven efter tappet av duktige Bjurnemark men vi spår ändå en plats på övre halvan. Hur många mål kommer Döhle att göra? Jag tippar 12.

  7. IFK Osby
  Åkte ur division 3 i allra sista matchen i fjor och har tappat många spelare sen dess, så det blir svårt att studsa tillbaks direkt. Har en möjlig skyttekung i Albin Ekström.

  8. Lunnarp
  Fick kämpa för kontraktet i fjor men löste det till slut. Har inte mindre än 14 nyförvärv – varav merparten juniorer – så framtiden ser ljus ut. Men det blir nog svårt att klättra högre redan i år, även om värvningen av Kojo Annor är tung. Håller en tumme för att några av mina gamla KIF-juniorvänner kan slå igenom i fyran redan i år, exempelvis Simon Persson eller Alexander ”Nessi” Näss. Heja!

  9. Näsby
  Mardrömsmotståndare för de flesta med en tuff spelstil och ofta tveksam attityd på plan, men också ett anfallsglatt lag som är garant för många mål. Under vintern har det varit turbulent mellan spelare och tränare och följaktligen stor omsättning i truppen. Mycket kvalité i truppen, men kan man få ihop alla bitar?

  10. Vanneberga
  Tog en kvalplats i fjor men föll till slut i extrakval – bara för att ta steget upp till slut via en friplats. Det var andra uppflyttningen på lika många år. Har en härlig inställning och har breddat truppen, det kan räcka längre än vad de flesta tror.

  11. Fjälkinge
  Vann division 5 i fjor, men måltjuven och lagets kanske viktigaste spelare Patrik Persson är skadad och riskerar att missa hela säsongen. En pigg skräll i fjor som säkert kommer att spela positiv fotboll även i år. Men räcker det?

  12. Hörby
  I fjor blev man toksist i division 3 med endast en inspelad poäng på hela säsongen. Har tappat en del spelare och också fått in många nya spelare, men från lägre divisioner. Sydöstbekantingen Fisnik Alaj och hans grabbar får det tufft även i år.