Blogg

Tipset: Division 5 Östra

Så har då turen kommit till division 5 östra, en serie som inte är lika het som i fjor – med sydöstögon sett då. I fjor hade vi ju idel lokala lag i serien men i år har det smugit sig in några utbölingar från nordöst. Känslan är att dessa lag inte kommer ha mycket att säga till om i toppstriden, men då ska jag blankt erkänna att jag inte vet särskilt mycket om dem heller.

Notera att Hammenhög drog sig ur i veckan så mig veterligen är det bara ett lag som åker direkt ur.

Här är mitt tips. Kommentarer hittar ni nedan.

  1. Gärsnäs AIS
  ———–
  2. Ystads IF
  3. Spjutstorps IF
  ———-
  4. Brösarps IF
  5. Liga 06 IF
  6. IFK Ystad
  7. Önneköps IF
  8. Sankt Olofs IF
  ———
  9. Vittskövle IF
  10. Yngsjö IF
  ———
  11. Torna Hällestads IF

  Kommentar: Gärsnäs var en ruskigt stark nykomling i fjor och nu lär man bara vara bättre, tror det blir ett kapplopp med YIF och Spjutstorp i toppen. YIF har värvat fantastiskt bra och brett och jag kan tänka mig att tränaren Jimmie Andersson är revanschsugen efter säsongen och avskedet med Lunnarp i fjor. Sydöstra Skånes bästa träningsflit också, tror jag.
  Brösarp i år kan bli vad GAIS var i fjor – en nykomling som slåss i toppen. Truppen var vass redan i fjor och nu har man spetsat den ytterligare.

  Liga 06 och IFK Ystad har varit ständiga i toppstriden men jag undrar om det blir så även i år. För Liga är det viktigt att man får igång Simon Persson och Adam Svensson, men oavsett vilket lär det bli övre halvan. Min kompis Harry Nilsson är en ruskig talang! IFK med Allan Lundbladh blir taktiskt slipat men är truppen lika bra som tidigare? Nevelin är nyckeln till framgång här!

  Sankt Olof verkar gå lite under radarn och det tror jag passar dem fint. Lite smal trupp för de roliga placeringarna men kontraktet ska inte vara några problem. Visserligen kan nordöstlagen vara mycket bättre än vad jag tror. Men jag tror inte det.