Blogg

Träningsmatcherna är igång!

Det var träningsmatch-premiär igår för såväl Österlen FF som Tomelilla. Förstnämnda lag tog sig till anrika Strandvallen och fick däng med 6-3 i en match som ska ha präglats av en – eller två – vilda offensiver. Tränare Blagojevic testade lite nya tankar – vilket man ju har läge att göra vid den här tiden – bland annat med hög press och det låter intressant. Givetvis kan man inte förvänta sig att spelet ska sitta perfekt nu och givetvis är det ett tufft motstånd att testa en ny taktik på, men tre mål framåt mot ett så pass bra motstånd som Mjällby kan man ta med sig en massa gott ifrån.

Nu var det lite långt att bege sig till Listerlandet så jag tog en kylslagen promenad till Mariedal och Tomelillas bortamatch mot Lilla Torg, som tog steget upp i division 4 i fjor och som har fått ett sydöstskånskt nyförvärv i kompetente målvakten Emilio Garro från Svenstorp.

Tomelilla startade med Hugo Hellichius på mitten och Christoffer Persson på kanten men i övrigt var det inga större konstigheter. Jag var lite nyfiken på att se vad unge Adam Jönsson kunde göra på sin högerkant, enligt rapporterna ska han ha imponerat stort inomhus. Jag blev inte besviken, där är bra driv och mycket boll i pågen, även om det nog får ta lite tid att växa in i division 3-kostymen och att han sannolikt får stå på tillväxt bakom Oskar Blixt (som inte var med igår). Sen var det kul att se Isak Björklund ta för sig mer även som targetspelare och även om hans mittbacksmotståndare var dubbelt så stor, och där är ju som bekant ett klipp i steget när han kommer rättvänd.

Hellichius satte 1-0 tidigt när Lilla Torg sov på en hörna och Anders Nilsson satte 2-0 i mitten av halvleken. Sen hände inte så mycket mer och när domaren blåste för halvtid var det även exitsignalen för mitt frusna lekamen. Träningsmatcher i februari är roligare för de som spelar än de som tittar, det kan vi konstatera trots flera lager kläder.

Det är svårt att dra för stora växlar på en halvlek i februari, men jag gillade det jag såg. Försvaret var ramstarkt med Johan Nilsson och Tobias Andersson som centrala härförare och jag tycker också att Isak Björklund gjorde det bra i 45 minuter och tog fajten med ett ganska tufft och ibland lite småfult torgaförsvar.

***

Det går för övrigt rykten om att Joakim Fritzson tränar flera gånger i veckan och börjar hitta toppformen från tidigt 00-tal. I sanning en rejäl joker i TIF-leken i så fall!

***

I skrivande stund pågår slutspelet för damerna i Nils Holgersson Cup. Jag hinner tyvärr inte dit då jag kommer direkt från ett jobb med luftgevärsskytte (!) men det gläder mig att både Skurup och Hammenhög är i semi och kan mötas i en sydöstskånsk final, och det plågar mig lite att jag inte kommer att kunna se den. Men mer om cupen sen!

Sören
soren_kidd(a)hotmail.com