Blogg

Tummen upp för Skurups tränartänk

Sitter och läser om de två nya tränarna för Skurups damlag och jag måste säga att min spontana känsla är total värme inombords. En har inte tränat seniorlag och den andre har aldrig varit tränare. Tillsammans är de nätt och jämnt 40 år fyllda. Och nu ska de alltså basa över ett division 1-lag!

Det är en modig och kaxig satsning som Skurup gör med firma Biärsjö & Wellershaus och jag gillar den! Att man vågat titta utanför våra smala tränargränser och ger två så unga och oerfarna killar chansen kan tolkas på olika sätt, men jag älskar när man vågar tänka utanför boxen. Killarna verkar ha driv, glöd och idéer och det kan räcka långt. Vi har sett många unga tränare gå in och göra det bra på sistone så ålder är absolut inget hinder så länge man har kärleken till sporten och viljan att lära sig. Jag tänker Linus Dehman, Izet Kaljic och Eric Sundström, bara för att nämna några.

***

Om man gick över ån på damsidan så har man tittat inåt hos herrarna där Johannes Nilsson och Pelle Andersson tar ansvaret. Mycket bra, säger jag, för grabbarna blöder grönt och känslan är att det behövs om SAIF ska vända på skutan. Plus att Nilsson är en citatmaskin av rang, vilket jag hoppas kunna förmedla här i bloggen snart. När kör vi, Junne?

***

Vidare till Onslunda/Tomelilla där Jimmy Nordström är ny tränare. Vem? Jo, en rutinerad räv detta, med 20 års erfarenhet från damfotboll i Trelleborgsregionen främst. Jag pratade lite med honom i veckan och han verkar riktigt sugen på utmaningen. Tror det kan bli en bra lösning för division 3-laget.

***

Jag ska ärligt säga att jag inte vet mycket om Victor Klang och Johan Olsson, som nu tar över Gröstorp. Victor har varit under Marcus Svenssons vingar i IFK Simrishamn i år och Svensson är i mitt tycke en mycket kompetent herre, så det lovar gott. Ung påg även han, den gode Klang.

***

Apropå tränare jag gillar – David Ketteridge har varit instrumental i Skivarps framgångar de senaste åren så det är med andra ord en mycket klok värvning av Sövestad.

***

Sist men inte minst: Mattias Axelsson tar över mitt kära KIF och min minst lika kära bror Poul fortsätter sin tränargärning, men som assisterande. Pågavalpen har fått för sig att han vill lägga mer tid på spelandet, vilket förstås är ädelt men också lite dumdristigt då även han begåvats med de erkänt bräckliga simonsenska lederna. Men jag håller tummarna förstås, och kan säga att med en frisk Poul i backlinjen, en taggad Axelsson vid linjen (jag ska låta honom springa av sig i B-laget) och det faktum att Axelsson till skillnad från Poul förhoppningsvis ser mina uppenbara offensiva kvalitéer (Poul den jäveln petade mig.. på en träning!) så går vi ett spännande år till mötes.

***

OH! Snart börjar silly season. Har ni nyheter om övergångar bland spelare och tränare är ni högst välkomna att maila mig på adressen nedan (sedan 1997!) eller skicka ett mail till mina kära kollegor på tidningen.

Sören

soren_kidd(a)hotmail.com