Blogg

England regerar

Engelska ligan regerar. Det går inte att förbise detta faktum efter att England, återigen, har 3 lag med sig till semifinal i Champions League. Detta är 3:e året i rad som det sker. Denna gång är det endast Barcelona som kan hindra att det blir ett engelsk lag som vinner turneringen.

Semifinalerna som kommer att spelas blir mellan Barcelona – Chelsea och Manchester United – Arsenal.
Detta efter att Barcelona slagit ut Bayern München. Matchen var ju i princip avgjord redan efter första mötet då Barca vann med 4-0. Detta blev för mäktigt för Bayern att reda ut.
Chelsea hade ett liknande utgångsläge. 3-1 efter bortamatchen mot Liverpool. Inte skulle väl det kunna vändas på hemmaplan. Men oj vilken match det blev. Liverpool satte gasen i botten och tryckte dit både 1:an o 2:an. Vips var det match. Man hade faktiskt även chanser redan i 1:a halvlek till att utöka till de 3-0 som behövdes för att gå vidare.
Men Chelsea kom ut som ett annat lag i 2:a och kunde reducera, kvittera och ta ledningen med 3-2. Här trodde inte ens den mest inbitne Poolare att det var någon chans kvar. Men men, den här matchen hade det mesta. Kvittering och återtagen ledning för Liverpool till 4-3. Nu fattades det 1 mål för vidare avancemang och ca 8 minuter kvar av matchen. Men Lampard stängde dörren, tryckte dit Chelseas 4:e mål för dagen och förde därmed Chelsea till semifinal. Men vilken match det blev. Och vem hade anat att det sammanlagda resultatet mellan Liverpool – Chelsea skulle sluta 7-5???

Anfield, Liverpools hemmaarena. Bild: Scanpix

Anfield, Liverpools hemmaarena. Bild: Scanpix

  Vi kommer igen.

  Manchester tog sig vidare, men inte helt problemfritt. Ett fantastiskt mål av Ronaldo förde dock Manchester vidare mot nya titlar. Men Porto bjöd verkligen på motstånd. Jag undrar jag om Manchester når final. Tveksam.
  Arsenal gjorde processen kort med Villareal. 3-0 hemma. Det var inget snack. Arsenal hade hittat segermelodin på allvar. Pass upp United.

  Jag har sett ut min drömfinal i årets CL.
  Den står mellan Arsenal och Barcelona. Varför? Jo det är 2 lag som spelar den roligaste fotbollen, i mitt sätt att se det.
  Kortspassningsspel, snabba spelare, hitta spelare som kommer med fart, anfallsvilja.
  Det kan bli en riktigt rolig final vill jag lova.
  Men innan dess kommer vi att få njuta av ytterligare 4 matcher av yppersta världsklass.
  Den 28 april Barcelona – Chelsea
  29 april Manchester United – Arsenal