Blogg

Manchester United - Arsenal

Matchen igår överraskade antagligen inte många. Chelsea chans var att spela väldigt taktiskt i sin defensiven. Och det lyckades man väldigt bra med. Visst skapade Barca chanser och skulle nog kunnat haft med sig en vinst, men det ville sig inte riktigt. Det finns mycket man kan säga om Drogba. Det är en mycket duktig fotbollsspelare som vet vär målet finns. Stark till tusen i närkampsspelet. MEN… Vad håller han på med? I de 2 senaste matcherna i CL så har han vridigt sig i plågor värre något annat. Det är ett under att karlen kan spela överhuvudtaget så svårt skadad som han varit i dessa matcher…
Det känns ändå öppet i returen. Chelsea kommer nog att spela lite annorlunda hemma, vilket öppnar upp det för Barca. Tror nog fortfarande på att Barca tar sig vidare.

Kvällens match betecknas som slaget i England (har varit många sådana i CL de senaste åren).
Det känns lite som matchen igår. Kraft mot teknik. Nu menar jag inte att Man U spelarna inte har någon teknik. Det har man massor av. Men Arsenals spel präglas mer av ett passningsskickligt tekniskt lag och Man U har mer kraft i sitt spel. Det är 2 gäng med gott självförtroende som kommer till spel. Lagen innehåller många individuellt skickliga spelare som kan göra det där lilla extra. I Arsenal kretsar mycket kring Cesc Fabregas. Det är nog som många säger, ska Arsenal lyckas mot United så måste Cesc lyckas till näst intill 100% för att Arsenal ska kunna ro detta i land.
I Man U vimlar det av spelare som skulle kunna avgöra detta på egen hand. Ronaldo (försök stå upp en match), Berbatov, Rooney bara för att nämna några. En favorit som fortfarande håller är Ryan Giggs.
Pågen e makalös helt enkelt.
1991 gjorde han sin debut i Man U som 17-åring.
Han har varit med om att vinna 10 PL-titlar, 2 CL-titlar, 4 Fa-cuptitlar och Ligacuptitlar.
Ikväll kan han göra sin 800e match för Man United. Fantastiskt.
Hans kapacitet? Tja, han blev nyligen utnämnd till årets spelare i Premier Leagues av spelarna i PL.
Snacka om ett gångbart cv.

    Ryan Giggs blev utnämnd till årets spelare i Premier Leagues av spelarna. Bild: Scanpix

    Ryan Giggs blev utnämnd till årets spelare i Premier Leagues av spelarna. Bild: Scanpix

    Räkna med en fight ikväll.

    Vi kan bara sjunka ner i soffan och njuuttttaaaaa.