Blogg

Portugal - Sverige

Så har då truppen tagits ut till VM-kvalmatchen borta mot Portugal.
Några större överraskningar bjöd inte herrar Lagerbäck/Andersson på denna gång.
Den enda är Adam Johansson IFK Göteborg. Det är fullt möjligt att Adam tar en plats som ytterback i kvalmatchen. Han kommer då ev. ställas mot en av världens bästa fotbollsspelare Ronaldo. En skaplig utmaning.
Det har ju spekulerats i att Henok Goitom skulle vara mogen för en plats i truppen, men så blev det alltså inte. Anfallsvalen föll istället på Henrik Larsson, Markus Rosenberg, Johan Elmander och Marcus Berg.
Lagerbäck/Andersson är väl inte direkt kända för att chansa med nytt (mer än när man tvingas till det) utan man satsar på beprövade spelare istället.
Men kan man lasta dom för det? Hur har det gått för landslaget under Lagerbäcks tid? Det kan bara beskrivas med 2 ord: Fantastiskt Bra!!!
Sverige har kvalificerat sig till de stora mästerskapen i flera omgångar nu. Det är verkligen en prestation. Det är inte lite som vi ”begär” av landslaget nu för tiden.
Inte nog med att det mer eller mindre blivit en självklarhet att man ska ta sig till mästerskapen. Nej man ska definitivt ta sig vidare från gruppspel och gärna en runda till. Om inte så görs? Stor stämpel: FIASKO!!!
Vi får nog försöka komma ner och se det för vad det är. Det är en stor prestation av lilla Sverige att ta sig till ett mästerskap, så e de.
Vi kan, en del av oss, minnas hur det var under svältåren 1978-1990. Inte så kul.
Det lustiga under denna perioden var att IFK Göteborg hade stora framgångar i UEFA-cupen. Men det hjälpte inte. Sverige tog sig inte till mästerskapen.

Truppen som tagits ut innehåller 4 spelare spelare från Allsvenskan.
Adam Johansson IFK Göteborg, Henrik Larsson Helsingborgs IF, Rasmus Elm Kalmar FF och Anders Svensson Elfsborgs IF. Bra eller dåligt? Man kan väl konstatera att Både Anders och Henke fortfarande kunnat spela i någon annan liga om man haft lust. Att Adam och Rasmus inom en kort framtid kommer att spela i någon annan liga. Det dröjer nog inte så länge tills vi är där då ett svenskt landslag endast består av spelare från olika ligor förutom Allsvenskan.

Matchen mot Portugal är viktig för ett vidare avancemang. Sverige gjorde en bra match mot Portugal i höstas och kan säkert göra om bedriften. Men visst blir det tuffare denna gång. Det kommer att bli ett defensivt landslag som kommer till spel. Man kan väl få spekulera i hur laget kommer att ställas upp.
Så här tror jag det komer att se ut:
Mv: Andreas Isaksson
B.linje fr h: Mikael Nilsson, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Erik Edman
M.fält fr h: Samuel Holmén, Kim Kjellström, Anders Svensson, Sebastian Larsson
Anf: Henrik Larsson, Markus Rosenberg

  Märk väl, jag tror att det kommer att ställas upp så här. Inte detsamma som att jag samtycker.

  VM-kvalet för damer lottades igår. En på pparet väldigt enkel grupp för det Svenska laget.
  Azerbajdzjan, Belgien, Tjeckien och Wales.
  Sverige kommer att vinna gruppen ganska lätt. Men… det räcker inte för att kvalificera sig till VM. Ur gruppspelet kommer det fram 8 gruppspelsvinnare. Dessa ska lottas så att det spelas en hemma och borta match om en plats i VM.
  Det är för mig mycket märkligt att man inte kan få ihop det på ett bättre sätt så att en gruppspelsvinnare är direktkvalificerad till ett mästerskap. Men det får man leva med.

  Har inte glömt. Manchester United – Liverpool 1-4