Helgens heta - vecka 19

Blogg

Det är fredag och det är helg snart. Det är också comeback för ett segment från i fjor som var hälften fakta och hälften självförlöjligande – åtminstone om man ser till hur många eller få av mina tips som faktiskt blev rätt. Jag ska göra mitt allra heligaste för att sätta några fler riktiga tecken i år, samtidigt som vi tar oss igenom den här mustiga buffén av helgens frestelser.

Det har åter igen blivit dags för Helgens Heta.

Matcherna på vardagarna har också sin charm men det är lätt att de försummas lite i veckans slit och plikter, och då blir lördagarna och söndagarna lite frizon där det inte är mycket som slår en match i gärdsgårdsserierna i sydöst, gärna ackompanjerad av en grillad med bröd, lite gott tugg med de lokala fansen och en och annan solstråle. Det tar jag alla dagar i veckan före att exempelvis sitta i soffan och se en Champions League-match i mängden. Man vill ju ha de äkta känslorna.

Nu svävar jag iväg. Tillbaks till ämnet, Sören! Här är vad vi kan se fram emot i helgen. Längre nere hittar ni de matcher jag tycker förtjänar ett extra öga i helgen. Givetvis med ett tips som förmodligen blir fel…

Mycket nöje i helgen, fotbollsvänner. För min del blir det med största sannolikhet Sjöbo-Lunnarp i kväll och Baske-KIF i morgon på plats.

Fredag 10 maj
Division 4 östra: Sjöbo–Lunnarp (18.45).
Division 5 östra: Gärsnäs–Brösarp (19), Spjutstorp–Ystads IF (19), Sankt Olof–IFK Ystad (19).
Division 5 södra: Skurup–Skansen (19).
Division 7 södra: Onslunda–Charlo (19).
Division 7 mellersta: Wollsjö–Vanneberga (18.45).
Division 3 södra, damer: Dalby/Genarp–Köpingebro (19).

Lördag 11 maj
Division 2 östra: Räppe–Österlen (15).
Division 3 södra: Balkan–Tomelilla (13).
Division 4 östra: VMA–Rydsgård (13), Simrishamn–Hjärsås/Värestad (14), Fjälkinge–Janstorp (15).
Division 6 sydöstra: Baskemölla–Köpingebro (14), Skivarp–Rörum (15).
Division 1 södra, damer: Hammenhög–Halmia (14).
Division 2 södra, damer: Furulund–Janstorp (12), Uppåkra–Skurup (14), Södra Sandby–Spjutstorp (14).
Division 3 södra, damer: Hyllie–Pandora (11), Wollsjö–Lilla Torg (13).
Division 4 östra, damer: Skabersjö–Blentarp (13).

Söndag 12 maj
Division 5 östra: Yngsjö–Liga 06 (14).
Division 7 södra: Smedstorp–Staffanstorp SFF (14), Staffanstorp FCU–Sövestad (14).
Division 2 södra, damer: Åhus–Sjöbo (14).
Division 4 östra, damer: Rydsgård/Skivarp–Vittskövle (14).

Helgens heta

1. Onslunda-Charlo
Division 7, herrar. Fredag klockan 19 på Onslunda IP.
Vem hade trott att topptippade Charlo skulle vara poänglöst efter fem matcher? En hemsk start på säsongen för svartegänget som är piskat att vinna här om man vill ha en chans på de roliga placeringarna. Onslunda har allt att vinna här men lär få det tufft. Vi tippar 0-4.

2. Baskemölla-Köpingebro
Division 6, herrar. Lördag klockan 14 på Lorenzlund.
Endast ett lag åker direkt ur den sydöstra sexan och vill lördagens kombattanter undgå det ödet skulle tre poäng sitta fint. Bägge manskap jagar säsongens första seger och får i nuläget inte en bättre chans, så det vore ju lite ödets ironi om seriens hittills målsnålaste lag kryssar? 1-1!

3. Hammenhög-Halmia
Division 1, damer. Lördag klockan 14 på Hamondavallen.
Fyra segrar på fyra matcher och tidig serieledning för ett Hammenhög som snittar nästan fem mål per match hittills! Riktigt så målglatt lär det inte bli, för helgens motstånd har en disciplinerad defensiv. Vi tror att HIF får slita för segern men vinner till slut. 2-0?

4. Sjöbo-Lunnarp
Division 4, herrar. Fredag klockan 18.45 på Sjöbo IP.
Nykomlingen Sjöbo har fått en fin start och hänger med i toppstriden. Lunnarp har det kämpigare och åkte på en praktsmäll (3-9!) hemma mot Näsby förra veckan. I hemmalaget har anfallaren Simon Rosén glänst på sistone och vi tippar att det är hans lag som går segrande ur striden. 3-1.

Sören
soren_kidd(a)hotmail.com