Vi kräks KIF och taggar kval

Blogg

Som om det inte var tungt nog förra veckan när mitt kära Köpingebro fick se sitt damlag degraderas till division 4, nu åkte klubbens herrlag också ner ett pinnhål. Kravet var enkelt – tre poäng mot Kivik eller det var ner i sjuan, och det såg länge lovande ut men så kom det en av de där kollapserna vi sett så många gånger de senaste säsongerna, och Kivik visade samtidigt god moral som hämtade upp 3-1 till 3-3. Det skulle kunna vara lätt att skylla på att man är otränade eller att truppen är tunn eller något liknande, men jag tror i stället att det är en kombination av allt det där. Det är i alla fall ingen slump att man släpper in så många mål på slutet.

Nu var det inte enbart den här matchen som avgjorde, det har ju sett ut så här hela säsongen även om vi sett en klar spelmässig uppryckning på hösten i takt med att spelare kommit tillbaks under sommaren och hösten och andra anslutit. Jag tror inte att KIF hade åkt ut om vi haft höstens trupp hela året (det vet jag eftersom jag var med i laget på våren…) men det är såklart rena spekulationer i det här läget. Nu blir det att ta nya tag i sjuan och försöka hitta självförtroendet och börja plocka segrar igen – det var några år sedan vi hade en segersvit på mer än en match… Det ska dock sägas att stämningen varit mycket god under hela året så visst finns det något att bygga vidare på. Jag hoppas att det också gäller för damlaget, talangerna är riktigt vassa men damtruppen måste breddas avsevärt.

Nä, nu har jag kräkt ur mig det jag skulle om KIF för den här gången så vi går tacksamt vidare till annat intressant som hände i helgen, fast egentligen var det ju inte särskilt mycket som avgjordes. KIF ner i sjuan, Kivik klart för återkval, vad mer? JO! Rydsgård förlorade toppmatchen mot Simrishamn och nu vill det till en seger i sista matchen mot Hörby om man vara ett av lagen som får kvala. Eller? De två bästa treorna i division 4 får kvala och så här är läget just nu med en match kvar att spela.

1) Rydsgård (div 4 östra) , 39 poäng, 30 plusmål.
2) Besa (div 4 nordvästra), 39, +18
3) Rosengård FF (div 4 sydvästra), 39 , +8

Ser ni? Smaskigt, va? Alla treor på samma poäng och en ska bort. Teoretiskt sett har Åstorp med 38 poäng och Lilla Torg med 37 också chansen, men det ska mycket till. Senare i veckan ska vi snacka upp den sista omgången, men det är klar fördel RAIF, kan jag avslöja.

Hammenhögs elitettandröm är all för den här gången och Sjöbo slog Spjutstorp i damtvåan och har fördel i kampen om nytt kontrakt utan kval. Helt enligt mitt förhandstips, det händer inte ofta. Det är lite med mitt tippande som mitt fotbollsspelande – jag försöker hitta formen hela säsongen och när jag äntligen kommer upp i näst intill medioker nivå, ja då är säsongen slut.

Vi kan ju också passande gratulera Vanstad till division 5-platsen. Jaja, jag vet, det ska spelas om det och allt kan hända blablabla men jag har svårt att se hur ett Baskemölla som torskar med 1-15 mot Skivarp ska ha någon jordisk möjlighet att rå på ett Vanstad på guldjakt? Nä, det händer förstås inte. Bittert för Öja, som jag tycker spelar den bästa fotbollen i serien och har det mest talangfulla kollektivet, men jag är rätt säker på att pågarna kommer göra bra ifrån sig i kvalet. Jag hade inte direkt hoppat av glädje om jag vore det lag som drog Öja i kvalspelslotten.

***

Förresten! Säsongen lider ju mot sitt slut och det börjar bli dags att spåna på årets sydöstskånska drömlag, dam och herr. Som tidigare år är jag inte ute efter de spelare som är bäst här nere utan de som har gjort en markant bättre säsong än vad som förväntats av dem och varit kuggar i sina lag. Har ni någon ni vill nominera så skicka gärna ett mail till mig, soren_kidd(a)hotmail.com med följande info:

– Namn
– Klubb
– Position
– Statistik (om det finns)
– Motivering till varför spelaren ska ha en plats i laget

…så får vi se vem som tar plats i lagen.

Sören